Ik wil
Image default
Winkelen

De verschillen tussen rauwe honing en gewone honing

Rauwe honing verwijst naar honing die nog in de korf aanwezig is. Deze honing wordt geoogst door de honing rechtstreeks uit de honingraat te halen. Mensen gebruiken nylon doek om de honing te filteren en te scheiden van bijenwas en bijen. Daarna is het gebotteld en klaar om te verkopen. Bovendien moet de gewone honing verschillende processen doorlopen voordat hij verkoopklaar is. Het proces omvat bijvoorbeeld filtratie en pasteurisatie. Filtratieproces is bedoeld om onzuiverheden te verwijderen, zodat de honing langer houdbaar is. Bovendien heeft het pasteurisatieproces tot doel de gist te verwijderen door de honing op te warmen. Helaas kunnen deze processen sommige voedingsstoffen zoals antioxidanten, pollen en enzymen verwijderen. Hier zijn enkele verschillen tussen rauwe en gewone honing.

 

Rauwe bijenhoning bevat meer voedingsstoffen

Rauwe honing is voedzamer gebleken dan de commerciële honing. Deze honing bestaat uit 31 mineralen en 22 aminozuren. Verrassend genoeg bevat deze honing ook veel soorten actieve stoffen zoals antioxidanten. Deze verbinding is effectief om het immuunsysteem te verhogen en de ontsteking te verminderen. Deze honing kan het risico op kanker en hartaandoeningen verlagen. Integendeel, commerciële honing bevat minder voedingsstoffen vanwege het pasteurisatie- en filtratieproces. Uit een onderzoek blijkt dat rauwe bijenhoning vier keer antioxidanten bevat dan commerciële honing.

 

Commerciële honing bevat geen stuifmeel

Bijen verzamelen stuifmeel en nectar en brengen ze naar hun kasten. Bijenpollen is een voedzame stof omdat het aminozuren, vitamines, vetzuren en andere micronutriënten bevat. Dit bijenproduct kan je helpen om ontstekingen te bestrijden. Helaas kan de verwarmings behandeling om commerciële honing te verwerken stuifmeel van pure honing verwijderen. Als gevolg hiervan verliest commerciële honing verschillende voedingsstoffen vanwege het filtratie- en pasteurisatieproces.

 

Met suiker en zoetstof

De vraag naar honing neemt jaar na jaar toe. De voorraad pure honing is echter beperkt. Deze situatie moedigt sommige mensen aan om nep honing te produceren. Ze kunnen wat suikers en zoetstoffen toevoegen. Commerciële honing kan besmet zijn met fructose. De honing fabrikanten voegen meestal zoetstoffen toe om de kosten te verlagen. Dit is de reden waarom de prijs van rauwe of pure honing hoger is dan commerciële honing. Maar deze pure honing is het waard om te kopen omdat het een hogere antioxidant bevat. Bovendien bevat het ook andere heilzame verbindingen die je misschien niet aantreft in commerciële honing. Zo bevat pure honing antibacteriële en antimicrobiële stoffen. De commerciële honing heeft deze enzymen niet omdat het wordt verwerkt door filtratie en verwarming.