Ik wil
Image default
Verbouwen

Een breed aanbod aan vloeren

Als u overweegt uw huis in Nederland te renoveren, is een van de dingen die u zou kunnen overwegen te vernieuwen de vloer. In het verleden had u niet veel opties bij het beslissen welk type vloer u wilde, maar dit is niet langer het geval.

Natuurlijk kunt u nog steeds kiezen voor een traditionele hardhouten vloer of een laminaat versie als u een gemakkelijk te onderhouden optie wilt. Voor een meer industrieel gevoel is een vloer die eruitziet alsof hij van beton is gemaakt, in het Nederlands bekend als een betonlook vloer, ook een mogelijkheid.

Voor dergelijke vloeren kun je eens kijken naar Moduleo Parquetry, dit is een collectie van PVC vloeren met diverse, realistische dessins en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een unieke epoxy of gietharsvloer

Andere opties voor een meer eigentijdse uitstraling zijn een epoxyvloer, of een gietharsvloer (gietvloer). Slijtvaste gietharsvloeren zijn meestal zeer goed beschermd tegen slijtage. Ze hebben een toplaag voor de glans, maar het materiaal zelf zal niet verkleuren. Waar een laminaatvloer of tapijt na verloop van tijd dof of vaal wordt, is dat bij een gietharsvloer niet het geval. Dit betekent dat gietharsvloeren gedurende hun hele levensduur niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook veel meer waard zijn dan andere, meer traditionele soorten vloeren. Gemakkelijk te onderhouden Een gietharsvloer is zowel waterbestendig als gemakkelijk schoon te houden.

U moet de vloer echter wel onderhouden met een geschikt schoonmaakmiddel en u moet de vloer ook regelmatig in de was zetten om de toplaag in goede conditie te houden. Tussen de schoonmaakbeurten door volstaat een vochtige doek om gemorste vloeistoffen of vlekken op te ruimen. Harsvloeren zijn ook ideaal voor mensen met stofallergieën omdat ze zo gemakkelijk stofvrij te houden zijn.

Welke vloer is geschikt voor een gezin met kinderen?

Vloeropties Als u kinderen hebt, kunt u kiezen voor een vloer van polyurethaan die een beetje elastisch is, om hen te helpen beschermen tegen stoten en blauwe plekken. Een polyurethaan vloer zal ook warm aanvoelen. Een epoxyvloer daarentegen is keihard. Als je oudere mensen in huis hebt, is een antislip afwerking ook een optie. Voor extra comfort zijn harsvloeren ook goed te combineren met vloerverwarming.

En qua kleur is alles mogelijk, dus je kunt zelfs van je vloer een kunstwerk maken. Een meer neutrale aanpak zal de komende jaren echter waarschijnlijk minder gedateerd aanvoelen.  En aangezien een harsvloer er 20 jaar of langer goed uit blijft zien, is dat wel iets om over na te denken.

http://vloerenbaas.nl