Ik wil
Image default
Tweewielers

Een racefiets ophangen voor de veiligheid

Een racefiets ophangen is om meerdere redenen een slimme aankoop. Als eerst is het een zeer veilige manier om een racefiets of een andere fiets op te bergen. Een fiets staat zo niet in de gang, schuur of garage. Op deze plekken kan een fiets helaas beschadigen, maar wanneer je een fiets ophangt voorkom je dit. Daarnaast zorgt het voor extra ruimte die je op een andere nuttige manier kunt gebruiken en kun je een fiets makkelijk pakken om een stuk te gaan rijden. Er zitten dus meerdere voordelen aan het ophangen van een fiets. Wanneer jij dit wilt kun je kiezen uit drie verschillende opties.

Het horizontaal ophangen

De eerste keuze is een horizontale manier om de fiets op te hangen. Jouw speciale fiets kan op deze manier een fiets hoog plaatsen op de gewenste plek. Een racefiets ophangen op een hoge plek zorgt ervoor dat er veel minder kans is op beschadiging. Helaas betekent een horizontale manier van ophangen dat er veel plek in beslag worden genomen op de muur. Hierdoor is er minder ruimte voor andere dingen. 

Een fiets verticaal ophangen

Jij wilt de racefiets ophangen op een verticale manier. Wat zijn hier de voordelen van? Ten eerste heb je de keuze tussen twee systemen. Het ene systeem wordt geplaatst op de muur. Het andere systeem wordt geplaatst op het dak. Het voordeel van het verticaal ophangen is de mogelijkheid om tot wel drie fietsen op te hangen op een plek waar anders maar één fiets horizontaal wordt opgehangen. Het verticaal ophangen is wel minder stabiel en zorgt voor meer kans op beschadiging. Zoals eerder gezegd waren er drie opties. De BBB voor een horizontaal ophangsysteem. De fiets aan het dak hangen met de Parkinghook en de fiets aan de muur ophangen met de Parkinglot twee. Welke optie jij ook kiest. Het ophangen van een fiets is een zeer goede keuze. Bekijk daarom gelijk welke keuze jou bevalt.