Ik wil
Image default
Tweewielers

De voordelen van een scooter

Een scooter is natuurlijk ideaal om jezelf mee van A naar B te kunnen verplaatsen. Het grote voordeel van een scooter ten opzichte van een fiets is, dat je veel meer ruimte hebt om spullen mee te kunnen nemen onderweg. Waar je uiteraard met een fiets ook de mogelijkheid hebt tot het gebruik van fietstassen, heb je bij een scooter standaard ruimte onder het zadel. Het nadeel aan grote fietstassen gevuld met spullen, is dat je zwaarder bent en ook nog een meer vind vangt. Dit bij elkaar maakt het dat met een scooter een stuk eenvoudiger is om spullen mee te nemen. Toch zijn er nog veel meer voordelen. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

 

Sneller op je bestemming

Het klinkt misschien gek, maar wanneer je kiest voor een fiets of scooter, ben je vooral op de kortere afstanden een stuk sneller. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je met de auto door de stad moet, dit een stuk langer duurt, dan wanneer je met een scooter of fiets gaat. Niet voor niets kiezen er steeds meer mensen voor het aanschaffen van een fiets voor woon- en werkverkeer. Vooral wanneer ze een speed pedelec hebben. Deze fietsen kunnen namelijk tot wel 45 kilometer per uur, waardoor je er natuurlijk zo bent. Houd er alleen wel rekening mee dat je een helm moet dragen. Nu zijn speed pedelec helmen relatief voordelig, dus dat zou geen probleem hoeven te vormen.

 

Je blijft beter droog

In Nederland wil het nog wel eens regenen. Wanneer je dan op de fiets gaat, ben je in tegenstelling tot op de scooter een stuk minder beschermt tegen regen. Zo kun je natuurlijk wel een regenpak dragen, maar ideaal is het niet. Dit je op een scooter, dan biedt een beenkleed scooter uitkomst. Dus twijfel jij of je met de fiets op scooter naar je werk moet gaan, dan is het zeker aan te raden om voor een scooter te kiezen.