Ik wil
Image default
Sport

De wisselbeker: kampioen onder de sportbekers!

De wisselbeker is op menig toernooi een gewilde prijs. Of eigenlijk, DE gewilde prijs! Het is de grootste en meest prestigieuze prijs die wordt uitgereikt en wanneer je hem eenmaal in je bezit hebt, doe je er alles aan om hem te behouden. Wisselbekers zijn vaak prachtig gedetailleerd afgewerkt en bevatten meestal meer edelmetalen zoals goud en zilver dan andere sportbekers. Met een wisselbeker voorzie je jouw evenement van een onweerstaanbaar pièce de résistance. Vanwege alle pracht en praal is een wisseltrofee vaak wel wat prijziger dan andere sportprijzen. Met de volgende tips voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Bekijk het vakmanschap van dichtbij voordat je een wisselbeker gaat kopen

De belangrijkste tip wanneer je een wisselbeker wilt kopen voor je toernooi of evenement is dat je een leverancier en producent kiest waar je langs kunt gaan om de collectie van dichtbij te bekijken. In de showroom kun je het vakmanschap van alle sportbekers dan zelf bekijken. Vraag de samenstelling na bij, een goede wisselbeker bestaat voor minimaal 25% uit edelmetalen. De rest bestaat uit kunststof en andere metalen. Controleer ook de naden. Sluiten ze goed aan? En zijn de naden netjes afgewerkt? Bekijk ook de voet. Een wisselbeker heeft bijna altijd een marmeren voet in plaats van kunststof of hout die je bij goedkopere prijzen tegenkomt.

Alternatieven voor een wisseltrofee

Een wisselbeker wordt vaak uitgereikt op grotere toernooien of aan het eind van de (nationale) competitie. Misschien vraag je je af of een wisselbeker voor jouw evenement het meest geschikt is. Bij een schooltoernooi bijvoorbeeld, is meedoen belangrijker dan winnen. Medailles bestellen is dan wellicht een betere optie omdat je iedereen een prijs kunt geven voor hun inzet. Ben je wel op zoek naar een grote, mooie prijs maar vind je geen geschikte trofee? Dan kun je ook een mooi versierde kampioensschaal kopen. Die kun je zelfs als wisseltrofee inzetten. Kies daarom altijd voor een leverancier met verschillende opties, dan slaag je altijd.