Ik wil
Image default
Muziek

Het nieuwe wakker worden

Je wordt wakker en het eerste wat je aanzet is de radio om de dag met net wat meer leven en plezier te kunnen beginnen dan voorheen. Dit gaat natuurlijk niet via de wekkerradio, maar dat gebeurt tegenwoordig gewoon online. Het is ontzettend populaire geworden om de radio niet meer te starten via de wekkerradio maar in plaats daarvoor door middel van je smartphone of je tablet en met een klein beetje handigheid kun je je tablet of smartphone op zo’n manier instellen dat het dagelijks standaard je weersverwachting voor je kan opstarten tegelijk met je favoriete radiostation. Op deze manier kun je zonder nog een vinger uit te hoeven steken naar Radio 10 gold of radio 538 te kunnen luisteren.

 

Hoewel een smartphone je toegang geeft tot handige functies om je favoriete radiostation te kunnen luisteren tegenover de standaard radio, maar geeft het je ook een mogelijkheid om genres en radiostations over heel de wereld te ontdekken. Enigste waar de luisteraar aan moet voldoen is verbonden zijn met wifi . De luisteraar heeft dus alleen al in Nederland keuze uit tientallen genres aan muziek. Daarnaast probeert elke radiostation zich uniek in de markt te zetten wat tot gevolg heeft dat het aanbod groter en unieker wordt. Zo richt radio gold zich op muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90 en richt radio 538 zich op de jonge mensen met veelal hits van vandaag. Als ergens de uitspraak: “De klant is Koning” relevant is dan geldt dat wel voor online radiostations.

 

Maar daar stopt het nog niet. Online radio opent de deuren naar niet alleen je nationale en vertrouwde radiostations, maar ook internationale radiostations. Zo kan de luisteraar genieten van unieke radiostations onder andere uit Amerika, Azië of Afrika en je kan als luisteraar ook een recensie achterlaten om de rest van de wereld te laten zien wat jij vond van deze radiostation.

Voor meer informatie : http://radioguide.fm/