Ik wil
Image default
Vervoer en transport

Wat is een streppingmachine?

Veel mensen in Nederland zijn niet bekend met de term “streppingmachine. Wat is het? en waarvoor gebruik je deze machine?

Onbewust gebruiken we dagelijks veel producten die door een streppingmachine gegaan zijn. Producten die door deze machine gaan worden voorzien van een sterk plastic bandje zoals bijvoorbeeld een stapel kranten of folders. Ook zit zo’n bandje vaak om de verpakking van kinderspeelgoed.

Eigenlijk is de streppingmachine dus bedoeld om producten makkelijk bij elkaar te bundelen.

Het bundelen van producten met een streppingmachine brengt een hoop gemakken met zich mee. Zo heb je geen last meer van stapels oud papier en het is makkelijk te verwijderen van de producten in tegenstelling tot een grote kartonnen doos.

 

Wat we ook vaak zien is dat een gesloten doos door de streppingmachine gaat voor extra stevigheid. Zo voorkom je dat je hele hebben en houden door de bodem van een kartonnen doos heen zakt.

Ook producten die in de supermarkt arriveren om gevuld te worden zijn vaak voorzien van deze plastic bandjes. Het vullen van de producten kost zo minder tijd, zodat je de overige tijd ook nuttig kan besteden.

 

Een streppingmachine is erg duur in aanschaf. Daarom zijn er in Nederland erg veel bedrijven die dit aanbieden als dienst. Wanneer je is sterk willen verpakken door het te voorzien van een strepping, kan de klant contact opnemen met deze bedrijven en zullen de producten tegen een vergoeding verpakt worden.

Ook weten deze bedrijven precies hoe sterk de strepping moet zijn voor het te verpakken product. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en maten banden om de sterkte van de verpakking goed af te stemmen.

De streppingmachine zelf is uiteraard ook in veel verschillende soorten en maten voor het geval dat je toch van plan bent er eentje aan te schaffen. Voor de sterkte, kwaliteit en andere handige functies zijn verschillende machines op de markt.

 

Na aanschaf van een streppingmachine krijg je bij bijna alle fabrikanten erg lang garantie omdat het in vele gevallen toch een kapitaal goed is van een bedrijf of organisatie. Deze bedrijven zijn afhankelijk van de productie van deze machine en dan is een goede garantie toch wel echt nodig.

 

Deze machine is dus erg handig om producten stevig in te pakken. Weg met die onhandige kartonnen dozen! Begin met de handige streppingmachine!

 

Voor meer informatie : http://vddriftverpakking.nl/verpakkingsmachines/strapping-bundelmachine/