Ik wil
Image default
Mode en Kleding

Hoe je jouw baby de schattigste outfit geeft: tips en adviezen

De baby aankleden, zeker als het je eerste kindje is, kan best lastig zijn. Want hoe kies je een leuke en schattige outfit uit en kleed je je baby op een aantrekkelijke manier? Als je plannen hebt om te reizen met je baby, waar moet je dan op letten qua kledingkeuze? Op de lifestyle blog van Rebgelgrl lazen we bruikbare adviezen over hoe je jouw kleintje snel, efficiënt en stijlvol kunt kleden. Profiteer ervan en alvast veel aankleedplezier toegewenst!

Zorg voor goed passende kleding van een fijne stof

Als je baby’tje net geboren is, begint voor veel kersverse ouders de ellende: het aankleden van jouw spruit blijkt lastiger dan gedacht. Onze eerste tip om dit te voorkomen is zorgen dat je de juiste kleding aanschaft, qua maten en stofsoort. Rompertjes, broekjes en shirtjes kun je beter niet te klein kopen, anders zijn ze moeilijk aan te doen en zitten ze te strak. Daarbij is het van belang om te gaan voor kleertjes met een zachte, uitrekbare stof. Niet alleen zitten dit soort kleedjes heerlijk en bieden ze jouw kindje lekker veel warmte. Ook passen kleren van uitrekbare stof beter.

Voorkom dat jouw baby het koud krijgt

In de eerste weken na de geboorte hebben baby’s moeite om zichzelf op temperatuur te houden. Zorg daarom dat je kleintje het niet te fris krijgt. Als stelregel kun je voor het volgende gaan: trek de baby hetzelfde aantal kledinglagen aan als je zelf hebt, plus één extra laag.

Gebruik een aankleedkussen

Wanneer je jouw kind kleertjes aan goed doen, leg deze dan klaar op de commode en maak daarbij gebruik van een aankleedkussen. Een aankleedkussen maakt het aankleden van jouw spruit een stuk eenvoudiger. De baby kan namelijk lekker relaxed liggen, waardoor je de kleertjes gemakkelijker aan krijgt. Ga uit van een werkhoogte van zo’n 90 centimeter. Zo voorkom je bij jezelf rugklachten.

Voor meer informatie : https://www.rebelgrl.nl/lifestyle/