Ik wil
Image default
Auto’s en Motoren

De meest zuinige gezinsauto: wat moet je weten?

Wat is nu eigenlijk de meest zuinige gezinsauto die je als occasion kunt kopen? Er zijn immers zoveel verschillende modellen op de weg en de kwaliteit kan bij hetzelfde model ook weer verschillen bij andere bouwjaren. Het is een enorme kluwen van cijfers waar jij je als particulier doorheen moet worstelen. Autodealer MV Motive uit Etten-Leur helpt je daarom door heldere informatie over de meest zuinige gezinsauto van dit moment voor je op een rijtje te zetten.

Wat is de meest zuinige gezinsauto?

De meest zuinige gezinsauto van de afgelopen jaren is de Toyota Auris, eigenlijk gewoon een Corolla in een nieuw jasje. De Auris is al sinds 2013 op de markt maar de meest zuinige uitvoering is de Hybrid versie. De Touring Sports biedt je de meeste ruimte. De ruim uitgevoerde versie uit 2015 biedt je alles waar je naar op zoek bent bij een zuinige gezinsauto, een laag verbruik, veel ruimte en weinig onderhoud.

Aandachtspunten bij het kopen van een occasion

Wil je een zuinige tweedehands Toyota Auris kopen dan is het goed om rekening te houden met een aantal aandachtspunten:

  • Omdat deze auto’s vooral als gezinsauto worden gebruikt is het bij aankoop belangrijk dat je let op slijtage aan het interieur. Denk aan de bekleding maar ook aan schakelaars, bekerhouders en interne verlichting.
  • De Hybrid versie van de Auris kon nog wel eens snel door zijn energie van de accu heen raken. Dat is voornamelijk te wijten aan verouderde software. Een update bij de autodealer verhelpt dit probleem meestal.
  • Bij sommige modellen was de uitlijning niet al te best. Daardoor slijten de banden onregelmatig en kunnen ze geluid gaan maken tegen de wielkasten. Let hierop bij het maken van een proefrit.

Maak sowieso altijd een proefrit in de occasion die je wilt kopen. Rij niet alleen op de snelweg of binnen de bebouwde kom maar kies expres een paar landweggetjes met een slecht wegdek. Dan hoor je direct of de auto piept of kraakt, wat een teken is dat de integriteit van de auto is aangetast.

De hamvraag: wat kost het?

Je wilt natuurlijk weten wat de meest zuinige gezinsauto kost. Dat is uiteraard mede afhankelijk van het model, het bouwjaar en het aantal kilometers. De goedkoopste vijfdeurs hybride modellen met een kilometerstand tussen de 120.000 en de 180.000 kilometer vind je voor ongeveer €11.000,-. Je hebt dan een luxe uitgevoerde versie van vijf tot zeven jaar oud. Kies je voor de duurste versie, een volledig uitgeruste station versie uit 2018, dan moet je rekenen op een bedrag van ongeveer €30.000,-.

Een behoorlijke prijsrange dus. Wil je zeker weten dat je de beste auto krijgt voor de beste prijs? Schakel dan de automakelaar van autodealer MV Motive uit Etten-Leur in. Deze is niet gebonden aan een regio en gaat in het hele land op zoek naar de beste uitvoering die binnen jouw budget past.