Ik wil
Image default
Huishoudelijk

Je eigen tegels leggen en onderhouden

Voegen zijn niet belangrijk alleen belangrijk vanwege de waterkering, het draagt hiernaast ook een relatief groot aandeel bij aan het fraaie eindresultaat van het tegelwerk. Stel je toch eens voor dat je de vloertegels niet hoeft te voegen. Dat geeft een raar gezicht denk ik. Alles lijkt dan in eens zo egaal en niet kloppend. Voegen zorgen ervoor dat de lijnen en het strakke aspect van de tegels benadrukt wordt.

Het kan zijn dat de tegels in de loop van de tijd vies worden. Het is gelukkig niet moeilijk om ervoor te zorgen dat de tegels weer een egale en mooi uitstraling krijgt. Hier komt ik later op terug. We gaan eerst kijken hoe je mooie voegen legt. Het is belangrijk dat de juiste handelingen verricht worden. Zorg ervoor dat je altijd de minimale voegbreedte hanteert die aanbevolen wordt door experts. Hiernaast is het belangrijk dat je tegels besteld van hoge kwaliteit. Ook de voegmortel moet van degelijke kwaliteit zijn. Je moet alles van te voren halen. Het is vervelend om er halverwege het project achter te komen dat je wat mist.

Voordat u begint met het voegen van de badkamer tegels is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Om het voegmortel de juiste structuur te geven is het belangrijk om de voegmortel mechanisch te mengen. Laat het na het mengen enkele minuten tot rust komen. Roer het voor gebruik vervolgens nog even om.

Als de tegels eenmaal goed geplaatst zijn heb je hier veel tijd en geld in gestoken. Je wilt dan ook dat je lang kan genieten van je werk. Nu is het een kwestie van de tegels onderhouden. Naast de tegels badkamer schoonmaken is de voegen schoonmaken ook verstandig. Je wilt niet dat de door jou aangelegde tegels en voegen er naar enkele maanden alweer uitzien alsof er nooit wat gebeurd is.

Voor meer informatie : https://voegxpert.nl

Gerelateerde artikelen

Hier vind je inspiratie voor de tuin inrichten

Marketing voor slotenmakers

Minder energieverbruik dankzij beter geïsoleerde elektrische boilers van DAT