Ik wil
Image default
Huishoudelijk

Wat zijn Amberblokjes?

Marokkaanse amberblokjes, ook wel bekend als amber kiezels of amber kralen, zijn kleine blokjes van geel, oranje of bruin amber die vaak worden gebruikt in sieraden en decoratie. De geschiedenis van Marokkaanse amberblokjes gaat terug tot de oudheid, waar ze werden gewonnen uit bomen die miljoenen jaren geleden in het noorden van Afrika groeiden.

De productie van Marokkaanse amberblokjes begon waarschijnlijk in de 16e eeuw, toen Portugezen en Spanjaarden naar Marokko kwamen op zoek naar deze waardevolle stenen. De productie van amber blokjes nam toe tijdens de 18e en 19e eeuw, toen de vraag naar deze stenen toenam.

In de 20e eeuw, de productie van amber blokjes begon te verminderen en tegenwoordig is het moeilijk te vinden echte amber blokjes. Veel van de amber blokjes die vandaag de dag worden verkocht, zijn namaak of gemaakt van andere materialen, zoals kunststof of gehard glas.

Marokkaanse amberblokjes worden vaak gebruikt in traditionele Marokkaanse sieraden zoals armbanden, kettingen en oorbellen, maar ook in decoratie zoals tafelkleden en kussens. Deze stenen worden vaak geassocieerd met rijkdom en luxe, en worden beschouwd als een status symbool.

Waar ruiken amberblokjes na?

Amberblokjes ruiken naar resin, een natuurlijke substantie die wordt afgescheiden door bomen als reactie op schade of infectie. Het is een zoete, warme geur die vaak wordt beschreven als houtachtig of harsachtig. De geur van amberblokjes kan variëren afhankelijk van de soort boom waaruit deze zijn gemaakt. Sommige amberblokjes kunnen bijvoorbeeld een fruitig aroma hebben, terwijl andere een meer kruidige geur hebben.

Waar koop je amberblokjes?

Amberblokjes kun je kopen bij verschillende winkels, zoals parfumerieën, woonwinkels knuslifestyle.nl, en speciaalzaken voor geuren en kaarsen. Ook kun je ze vaak kopen bij online webshops die geuren en huisparfums verkopen. Sommige natuurwinkels hebben ook amberblokjes in hun assortiment. Amberblokjes zijn vaak afkomstig uit Marokko en zijn daarom vaak te koop in speciaalzaken voor Marokkaanse producten. Je kunt ook overwegen om amberblokjes te kopen bij een lokale ambachtelijke markt of tijdens een reis naar Marokko.