Ik wil
Image default
Bedrijven

Privé detective

Een privé detective wordt steeds vaker door bedrijven ingeschakeld om informatie uit te zoeken. Bijvoorbeeld wat het verleden is van je nieuwe partner binnen het bedrijf. Je wil weten of die gene ooit strafbare feiten heeft gepleegd voor je hem in dienst neemt. Of je wil weten of er schuldeisers zijn, diploma klopt etc. Bedrijven schakelen ook de privé detective in als er mogelijk iets fout gaat. Bijvoorbeeld een werknemer die stelen uit de bedrijfsvoorraad. Of iemand die voor zichzelf gaat beginnen en al je klanten meeneemt. Dit soort dingen mogen niet, maar je kan pas actie ondernemen als je bewijs hebt. Je mag niet zomaar iemand beschuldigen en ontslaan. De privé detective kan helpen om discreet bewijzen te verzamelen en ervoor te zorgen dat iemand aangepakt gaat worden.

Concurrentiebeding onderzoek bij ex-personeel

Je personeelslid neemt ontslag en gaat meteen aan de slag bij je grootste concurrent. Alleen tijdens de werkzaamheden heeft je personeel kennisgemaakt met de grote geheimen binnen je bedrijf. Dit zou hij in theorie kunnen doorvertellen aan de concurrent. Dit is de reden dat je een concurrentiebeding hebt opgenomen in je contract. Alleen is er echt spraken van een concurrentiebeding of is deze in dit geval niet geldig? Een concurrentiebeding onderzoek is in dit geval handig. Een privé detective kan uitzoeken of er echt sprake is van een concurrentiebeding of dat je hier geen aanspraak op kan maken. Doordat het om een discreet onderzoek gaat komt je ex-werknemer er niet achter. Je kan zo in het geheim een zaak voorbereiden. Dit is natuurlijk erg prettig vooral als je nog niet weet of je een zaak hebt. Aarzel dus ook niet om een privé detective in te schakelen. Helemaal niet als het om een belangrijke zaak gaat.

Bedrijfsfraude aantonen

Verduistering, diefstal en vervalsing het klinkt allemaal als een serieuze zaak. Natuurlijk verwacht je niet dat het jouw zou overkomen. Je hebt natuurlijk veiligheidsmaatregelen genomen. Toch overkomt het werknemers die veel vertrouwen hebben in hun personeel. Bedrijfsfraude is een vervelend probleem en er lijkt maar geen einde aan te komen. Het wordt extra vervelend als je geen bewijs hebt of weet wie er precies achter zit. Bedrijfsfraude aantonen kan met de hulp van een privé detective. Het is alleen wel belangrijk dat het bewijs eerlijk verzameld wordt. Als dit niet gebeurd mag je het niet gebruiken in de rechtbank. Een erkende privé detective kan dit voor je regelen en bedrijfsfraude aantonen met professioneel bewijs. Bewijs waar je echt iets mee kan bij de rechtbank. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen als je bedrijfsfraude wil aantonen.

Voor meer informatie :