Ik wil
Image default
Hobby en vrije tijd

Een zwembad laten aanleggen door iemand anders

Een eigen zwembad is luxe thuis. Je hebt verschillende manieren om een eigen zwembad te realiseren. Als je iets meer wilt dan een opzetzwembad, een zwembad laten aanleggen in uw tuin of huis hoeft helemaal geen vermogen te kosten. Je kunt kiezen voor een binnenzwembad, een buitenzwembad, eventueel met zwembadoverkapping en verwarming. Wat je ook wilt, het bespaart je veel tijd en moeite als je een zwembad laten aanleggen

Wat kost een zwembad?

 Voordat je een zwembad wilt laten aanleggen is het kostenplaatje van belang.  Je hebt al een leuk simpel zwembadje vanaf 100 euro. Maar dat is een zwembad wat je elke keer weer opnieuw moet opzetten en vullen met water.  Als je zelf een zwembad gaat bouwen kun je met een paar duizend al een echt inbouwzwembad klaarmaken. Dit kost wel veel tijd en veel energie. De makkelijkste en minst tijdrovende manier is een zwembad laten aanleggen. Dit is dan ook tevens wel de duurste manier. Je kunt met een budget tussen de €5.000 en €30.000  een zwembad laten aanleggen. Dit zijn natuurlijk nog maar begin prijzen. Je kunt het zo bont en duur maken als je zelf wilt.  

Mogelijkheden dure zwembaden

Voor een zwembad laten aan te leggen inde duurdere prijsklasse kun je er weer een paar duizend euro bij op tellen. Je kunt dan ook kiezen uit welk folie je wilt gebruiken voor de binnenkant van het zwembad. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen diverse kleuren, tekeningen en patronen. Qua vorm en formaat heb je dan ook meer te kiezen. Kies je voor een zwembad te laten aanleggen in een standaardformaat heb je niet veel keuze. Heb je meer geld te besteden, dan kun je een zwembad laten aanleggen in elke vorm die je wilt.  Ook heb je dan keuze uit mozaïek, diverse extra’s zoals een whirlhpool, zwembadverlichting etc. Zwem je in het geld? Dan kun je een zwembad laten aanleggen tegen elke prijs.