Ik wil
Image default
Geschenken

De liefde van uw leven gevonden? Koop uw trouwringen bij Juwelier Jos

Het uitwisselen van de trouwring

Het uitwisselen van de trouwring is natuurlijk een van de hoogtepunten van de trouwceremonie. Maar wat te doen als u de trouwring niet om krijgt? Een slecht voorteken? Welnee! 

Door de zenuwen kan het zijn dat men vocht vasthoudt en dat daardoor de vingers wat dikker worden. Zeker als men trouwt in hoogzomer of de ruimte waarin men trouwt warm is.

 

Om dit pijnlijke moment te voorkomen kunt u:

 

  • De trouwring kort voor de ceremonie nog passen 
  • Mocht de trouwring niet gelijk om de vinger passen forceert u niet, het moment is al pijnlijk genoeg – met het zachtjes ronddraaien van de trouwring over de vinger komt u veel verder. 

 

Als alternatief, en om zo’n moment te voorkomen, kan de persoon zelf de ring al voor het grootste gedeelte om schuiven en de partner kan dan de trouwring helemaal om schuiven. Dit is uiteindelijk hét moment van de foto’s.

Dit brengt ons direct naar het volgende thema:

 

Een tip van de fotograaf

Zoals gezegd is het moment dat de trouwring omgedaan wordt een belangrijk moment in de trouwceremonie en een prachtig moment voor een foto. Voor de fotograaf is het daarom belangrijk dat dit moment zo goed mogelijk zichtbaar is. 

 

Als u de hand van uw partner in uw open hand legt en de ring met de palm van uw hand naar boven om doet dan is het omdoen voor iedereen zichtbaar en kan dit moment voor altijd worden vastgelegd. 

 

Symbool en symboliek

Een trouwring en het uitwisselen van de trouwring is een traditie die eeuwen, culturen en ook tradities overstijgt. Culturen waarvan het vanuit hun religie niet noodzakelijk is om een trouwring uit te wisselen, stappen ook over naar deze mooie traditie. Het uitwisselen van de trouwring geeft aan dat men zich aan een ander persoon bindt en dit ook graag laat zien aan de buitenwereld.

De symboliek alleen al is heel krachtig. De trouwring is rond, ononderbroken en heeft geen begin of einde. Dit geeft ook de oneindigheid aan van de liefde tussen twee personen. 

Het dragen van een trouwring door beide partners geeft hiermee ook een twee-eenheid aan. Twee individuen die elkaar aanvullen. 

Het dragen van de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand komt uit de tijd van de Egyptenaren die dachten dat de hartader vanuit deze vinger direct naar het hart liep. 

Aan welke hand men de trouwring draagt is afhankelijk van geloofsovertuiging, tradities en persoonlijke voorkeur. Trouwringen kopen doet u bij Juwelier Jos. 

 

 

http://juwelierjos.nl