Ik wil
Image default
Winkelen

Wat moet u regelen voordat er een stukadoor komt?

Komt er binnenkort een stukadoor bij u langs? Dan is dat natuurlijk zeer fijn. Het is ook zeer belangrijk werk, want goed stucwerk geeft uw woning extra karakter. Maar voordat een stukadoor komt, is het belangrijk om alvast enkele zaken vooraf te regelen. Dan hoeft de stukadoor dat namelijk niet meer te doen. Het stucwerk is dan sneller klaar en bovendien kunt op die manier geld besparen. In dit artikel bespreken wij enkele praktische zaken die u moet regelen voordat de stukadoor komt.

 

Radiatoren van de muur verwijderen

Voordat een stukadoor komt raden wij u in de eerste plaats aan om de radiatoren te verwijderen. Weet u niet precies hoe u dit moet doen? Dan raden wij u aan om een expert in te schakelen. Misschien is er iemand in uw nabije omgeving die u ermee kan helpen. Anders kunt u uiteraard ook een loodgieter inschakelen. Wilt u het gedeelte achter de radiatoren niet laten stuken? In dat geval kunt u ze gewoon afplakken, zodat ze niet vies worden.

 

Trapleuningen verwijderen

We raden u ook aan om trapleuningen te verwijderen. Op die manier kan de vakman gemakkelijk aan het werk. U wilt immers dat het vakkundig wordt uitgevoerd. Hoe minder tegenslag de vakman heeft, hoe beter het stucwerk zal zijn. De meeste trapleuningen zijn relatief gemakkelijk te verwijderen. De moertjes en schroeven kunt u gelukkig gewoon laten zitten.

 

Goed opruimen

Het ligt misschien voor de hand, maar we raden u ook aan om vooraf goed op te ruimen. Dan kan de vakman overal gemakkelijk bij Tegelijkertijd reduceert u daarmee ook de kans op ongelukken.

 

Overige zaken

Hierboven hebben wij de belangrijkste zaken benoemd, maar er zijn uiteraard nog meer dingen waar u aan kunt denken. Denk daarbij aan het verwijderen van de stopcontacten, afdekken van kostbare bezittingen en ga zo maar verder. U kunt ook eerst met de vakman overleggen. Die kan precies aangeven wat hij nodig heeft om goed aan de slag te gaan.

 

Conclusie

In dit artikel zijn wij ingegaan op het voorbereidingswerk. We hebben verschillende aspecten besproken.