Ik wil
Image default
Eten en drinken

Waarom je juist moet barbecueën in de winter!

Het is weer winter, de temperatuur is weer gezakt en het mooie zomerse weer lijkt ver weg. Dat betekent dus ook dat het voorlopig nog geen barbecue weer wordt en u dit apparaat weer in de schuur hebt gezet, maar is dat ook zo?

U zult iedere zomer wel een aantal keer de barbecue aansteken, wat vrienden uitnodigen en heerlijk tot de late uurtjes genieten van het vlees. U zou dan ook bijna denken dat barbecueën echt alleen voor de zomer bedoeld is, echter zijn er genoeg redenen om ook in de koude winter maanden de barbecue aan te steken.

Vooral met de Thermapen maakt barbecueen in de winter nog eenvoudiger. Met deze vleesthermometer kun je eenvoudig de temperatuur meten van het vlees. Ook wanneer het donker is! 

Het is een prachtig alternatief voor het kerstmaal, de zon schijnt ook in de winter en het wordt steeds populairder!

 

Heerlijk barbecueen met Kerst

In de winter wilt u tijdens het kerstfeest natuurlijk een heerlijk kerstmaal klaarmaken, vaak wordt er door het hele gezelschap gekookt of wordt de gourmetplaat aangezet. U zou het misschien niet denken, maar ook de barbecue is ideaal voor kerst. Mocht het weer een beetje meezitten is het volgens ervarene zelfs mogelijk om buiten te eten wat er toch weer voor zorgt dat het nóg gezelliger is.

De warmte van de barbecue moet samen met de winterkleding en een eventueel vuurtje er voor zorgen dat niemand kou hoeft te lijden, maar uiteraard kan het ook gewoon binnen opgegeten worden. De heerlijke hamburgertjes, speklappen en biefstukjes smaken in de winter niet anders en mocht u er een glühweintje bij doen is het kerstplaatje helemaal compleet!

Ook mooi weer

Wanneer u denkt aan barbecueën ziet u het zonnetje voor u, groen gras en heerlijk weer, u zal dan ook raar opkijken wanneer u hoort dat de winter óók bestemd is voor barbecueën. In de winterperiode is het over het algemeen kouder, dit betekent echter niet dat u tijdens deze periode de barbecue niet meer kunt aansteken.

Hoewel het overduidelijk kouder is, kan de zon alsnog schijnen en kan het óók in de winter mooi weer zijn. Trek een warme jas aan, pak er een deken bij en ook nu is het winterplaatje helemaal perfect!

Steeds populairder

Buiten dat alles wordt het barbecueën in de winter maanden de laatste tijd ook gewoon steeds populairder. Mensen zien in dat deze ‘zomerse’ manier van eten ook te doen is in de winter en laten hun barbecue niet een halfjaar verroesten in de schuur. De gezelligheid dat barbecueën met zich mee neemt in combinatie met de gezellige winter en kerstsfeer zorgt ervoor dat je juist moet barbecueën in de winter!

https://www.thermapen.nl/