Ik wil
Image default
Auto’s en Motoren

Sloopauto te koop in Amsterdam

Voor velen zijn of haar grote liefde. Jarenlang heeft ze je naar al je bestemmingen gebracht, nooit liet ze je in de steek. Tot nu dan, soms wel honderd duizenden kilometers verder, ontelbare reparaties en keuringen later, nu moet je toch echt afscheid van haar gaan nemen. Je o zo geliefde auto, klaar voor de sloop. Het enige wat ze nu nog mogelijk voor je kan betekenen is een geldbedrag, door haar te verkopen. Maar hoe verkoop je een sloopauto eigenlijk?

De inruilwaarde

Je kunt er naast het zelf verkopen van een sloopauto, ook voor kiezen om de auto regelrecht naar de sloop te brengen. Zo weet je binnen een paar uur wat de vergoeding van de verkoop zal zijn. Echter werken bij de sloop vaak doorgewinterde dealers, die niet graag teveel willen betalen voor een sloopauto. Deze dealers moeten namelijk zelf ook geld aan de deal overhouden. Zorg er dus voor dat voordat je, je sloopauto zelf verkoopt of aanbied aan een dealer, de waarde van je auto is bepaald. Naast dat de staat waarin de auto zich verkeert een rol speelt, speelt de kilometerstand, het merk, de model en de leeftijd ook mee. Al deze factoren bepalen dus de uiteindelijke inruilwaarde van je auto. Via allerlei internet-sites kun je eenvoudig deze inruilwaarde laten berekenen. Wanneer je dus je auto te koop zet, heb je het recht om nooit minder dan de inruilwaarde te vragen. En wanneer je zelf direct naar de dealer gaat, onderhandel dan goed over de prijs en zorg dat je bij het verkopen van de sloopauto, genoeg geld aangeboden krijgt. De keuze of je een sloopauto zelf verkoopt of laat inkopen is aan jou.

Tips voor een goede verkoop

Bij een sloopauto verkopen Amsterdam komt net zoveel kijken als bij het inkopen van een auto. Wanneer je er dus voor kiest om de sloopauto zelf te aan te bieden voor de verkoop, let dan op dezelfde punten, waarop je zelf zou letten bij het kopen van een auto. Wat voor jou misschien een sloopauto is, is voor bijvoorbeeld een hobby-sleutelaar een goud-mijntje! Denk dus aan bijvoorbeeld de eerste indruk, dus zorg ervoor dat de auto schoon is van binnen en van buiten. Verder moet je ervoor zorgen dat de officiële gegevens kloppen. Een handige tip om dit te controleren is door gebruik te maken van de gratis dienst van de RDW om auto-gegevens op te vragen. Daar kun je van alles terug vinden van je auto (denk aan het aantal eigenaren, laatste tenaamstelling, etc.). Tot slot is het fijn dat je zelf (of door een expert) de auto controleert op al haar mankementen (ook onder de motorkap) en beschadigingen. Door hier vervolgens een overzicht van te maken kun je deze aanbieden aan de mogelijke klant. Zo kun je eerlijk en met een goed gevoel de schadeauto verkopen.