Ik wil
Image default
Eten en drinken

Waar moet je op letten bij een horeca interieurontwerp?

Iedereen gaat graag na het werk of in het weekend een terrasje pakken of uit eten bij één van de vele horeca die Nederland rijk is. Een goed gekozen interieur kan bijdragen aan een juiste smaak-, sfeer- en werkbeleving. Het is dan ook belangrijk dat je gekozen interieur goed aansluit bij het horecaconcept dat je uitdraagt. Zo past een chique aankleding niet bij een bruin café en serveer je geen dure gerechten in een café met louter statafels. Hoewel dit extreme voorbeelden zijn kan een goed gekozen interieur klanten trekken of juist weghouden. Een goed gekozen concept is dan ook de basis voor een bijpassend interieur. Dit geldt voor zowel het interieur binnen als het terrasmeubilair. Zie het als een eerste date; die eerste indruk vergeet je niet zomaar. Een passend horeca interieurontwerp is dus essentieel voor het slagen van je idee.

Wat zegt het interieur over de horecagelegenheid?

Het horeca interieurontwerp van een horecagelegenheid zegt eigenlijk alles. Over het eten, over de sfeer en over de werknemers die binnen de horeca actief zijn. Het is dan ook belangrijk dat het interieur een juist gekozen visitekaartje is van je onderneming. Kies bijvoorbeeld voor sfeervolle nisjes wanneer je mensen graag intiem wilt laten eten, of kies voor een ruime speelhoek wanneer jonge gezinnen je doelgroep zijn. En dat is direct ook je eerste stap; bepaal wie je klanten zijn en wat je belangrijkste doelgroep is. Hier pas je vervolgens je interieur op aan om de juiste klanten te trekken. Horeca interieurontwerp is een vak apart wat je kan uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven. Wil je dit liever niet, dan kan je je interieurontwerp ook zelf uitvoeren. Het is dan wel belangrijk dat je je realiseert dat je met je ontwerp de sfeer van de horecagelegenheid bepaalt. Kies dus voor de juiste kleuren en de juiste materialen en pas deze aan op de gekozen doelgroep.

Het stappenplan naar een nieuw horeca interieurontwerp

Voordat je begint met het implementeren van een nieuw ontwerp, is het handig om een aantal stappen te volgen. Als eerste is het belangrijk dat je in kaart brengt wat je met je horecazaak wilt uitstralen en wie je doelgroep is. De uitstraling en je doelgroep zijn namelijk de rode draad waaromheen je de rest van je interieur gaat ontwerpen. Heb je de doelgroep en de gewenste sfeer in kaart gebracht? Dan is het tijd om te kijken naar kleurenschema’s, materialen en de indeling van je zaak. Wil je graag diverse nisjes waar mensen rustig kunnen eten? Of wil je juist een grote ruimte met veel afstand tussen de gasten? Al deze keuzes zorgen ervoor dat je moet kiezen tussen bepaalde kleuren en materialen. In een ruimte met kleine nissen werkt het bijvoorbeeld niet om te werken met grote meubels, terwijl hele kleine meubels in een grote zaak alleen maar lijken te verdwijnen.

Ben je dus van plan om het interieur van je horecazaak nieuw leven in te blazen? Kijk dan zeker eens naar bovenstaande tips. Het horeca interieurontwerp zal je zaak namelijk beïnvloeden, waardoor het horeca interieurontwerp een zeer centrale rol krijgt. Kijk dus goed naar doelgroep en de gewenste sfeer die je wilt bereiken met je horeca interieurontwerp.