Ik wil
Image default
Dienstverlening

Waarom bedrijfspsychologie de manier is bij het herkennen van burn-out klachten

Hebben uw medewerkers last van burn-out klachten? Ze zijn niet de enige. Wist u dat maar liefst 1 op de 5 werknemers in Nederland last heeft van burn-out klachten? Het is belangrijk om als organisatie een antwoord te vinden op de vraag: hoe herken je een burn-out? Met bedrijfspsychologie zorg je er niet alleen voor dat je burn-out klachten vroeg opspoort, maar zorg je ook voor herstel en preventie. En daarmee krijgt u een vitale organisatie!

Wat doet een bedrijfspsycholoog om tot burn-out herstel te komen?

Een bedrijfspsycholoog is specialist op het gebied van werk en psychische gezondheid. 
In de bedrijfspsychologie wordt niet alleen naar het individu gekeken, maar ook naar arbeidsprocessen en hoe een organisatie optimaal kan presteren. Dit leidt tot gezonde en vitale medewerkers en goede resultaten. Een bedrijfspsycholoog is daarmee de juiste expert als het gaat om psychisch verzuim en burn-out herstel.

Met bedrijfspsychologie zorgt u voor een adequaat burn-out herstel bij uw medewerker. Er wordt niet alleen gewerkt aan de energiebalans van uw medewerker, maar de bedrijfspsycholoog kijkt ook naar belemmerende patronen die een herstel in de weg zitten en tot een burn-out hebben geleid. Ook communicatie, werkstijl en werkplezier zijn zaken die vaak terugkomen in de bedrijfspsychologie. Met deze inzichten kan uw medewerker weer goed terugkeren.

Voorkom erger: pak burn-out klachten snel aan


De bedrijfspsycholoog van Evoli Bedrijfspsychologie kent geen wachtlijsten. Daarmee pakken ze burn-out klachten direct aan en voorkomen ze erger. De meeste medewerkers die worden begeleid door Evoli Bedrijfspsychologie keren binnen 3 maanden weer terug op de werkvloer. Dan zijn ze vaak nog niet volledig hersteld, maar is er wel weer een start gemaakt met de werkzaamheden, wat het burn-out herstel ten goede komt. Een bedrijfspsycholoog begeleidt de reïntegratie, zodat de medewerker alle knelpunten kan bespreken en terugval wordt voorkomen. Terugval is niet goed voor de werknemer, maar ook een dure grap voor u als werkgever!Liever preventief aan de slag? Volg een burn-out training

Als werkgever wil je burn-out klachten bij je collega’s zo veel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk dat je een goed antwoord krijgt op de vraag: hoe herken je een burn-out? Dat kan onder meer door het volgen van een burn-out training. Hiermee krijgt u niet alleen antwoord op de vraag: hoe herken je een burn-out, maar ook meer inzicht over wat u als leidinggevende kunt doen om uw collega’s te helpen om vitaal te blijven. 

Meer weten over burn-out? Kijk ook eens naar het e-book burn-out, vol handige tips voor werkgevers en leidinggevenden.

http://www.evoli.nl

Gerelateerde artikelen

Bellen in het verkeer

Een opslagruimte in IJsselstein met erg veel beveiliging

Wanneer heb je een kamersteiger nodig