Ik wil
Image default
Dienstverlening

Een dag in het leven van uw werknemer zonder en met een cloud werkplek

Een cloud werkplek is tegenwoordig bijna een standaard investering voor veel bedrijven. Met diensten als een managed service provider helpen bedrijven als Cloudiction niet alleen met de opzet van de cloud werkplek, maar ook voor de onderhoud en het beheer. Maar wat betekent het werken in de cloud eigenlijk voor u en uw werknemers in de praktijk?

Het begin van de werkdag zonder cloud werkplek

De wekker gaat om 6 uur. Na een blik op Google Maps ziet uw werknemer de bui alweer hangen. De spits begint al goed op gang te komen en het gaat weer stressen zijn om op tijd op kantoor te zijn. Met tegenzin stapt hij in de auto, wetende dat hij over een ritje van normaal een half uurtje, waarschijnlijk twee tot drie keer zo lang achter het stuur mag zitten. Eenmaal op kantoor loopt hij naar de kantine om met een kop koffie in de hand eerst even te bekomen van de hectiek van onderweg. Die bijna aanrijding op de vluchtstrook was nipt goed gegaan en z’n adrenaline levels mogen eerst wel even tot rust komen.

Het begin van de werkdag met een cloud werkplek

Na een korte ochtend hardloopronde in het park achter het huis, opent uw werknemer fris gedoucht en vol energie zijn laptop. Ingelogd in zijn cloud werkplek begint hij stipt om 9:00 met werken. Na de eerste taken te hebben afgerond stapt hij om 11 uur in de auto om binnen een half uur op kantoor te zijn voor de vergadering.

Stroomstoring zonder managed service provider

Het is weer eens aan het stormen in ons kikkerlandje en door een omgevallen boom ligt het lokale stroomnetwerk eruit. Een ramp voor de servers, want ook deze stoppen direct met werken. Alle werkprocessen vallen stil en u bent volledig afhankelijk van de snelheid van de gemeente voordat u en uw werknemers weer verder kunnen werken.

Stroomstoring met een managed service provider

Uw servers draaien in grote datacentra waar de managed service provider gebruik van maakt. Deze zijn voorzien zijn generatoren. Als de stroom uitvalt vangt deze direct het probleem op. Uw servers blijven draaien en u kunt gewoon verder met waar u mee bezig was.

Neem contact op!

Heeft u interesse in een managed service provider? Of wilt u meer weten over de producten en diensten van Cloudiction? Neem dan contact op met de medewerkers. Zij voorzien u graag van passend advies en beantwoorden al uw vragen.