Ik wil
Image default
Bedrijven

Wat is led contourverlichting?

Bedrijfspanden zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Van kleine tot hoge gebouwen. Misschien is het u opgevallen dat sommige gebouwen meer de aandacht trekken dan andere. Dit kan liggen aan de opvallende architectuur, maar ook aan het plaatsen van contourverlichting led

Want hoe staat het met uw contourverlichting? De toepassingen van led strips zijn oneindig en u kunt hier een blijvende indruk mee achterlaten. Daarom vertellen we u in dit blog meer over wat contourverlichting led is en hoe u het in uw voordeel kunt gebruiken.

Led contourverlichting

De kans is groot dat u meer bekend bent met contourverlichting led dan u misschien in eerste instantie denkt. Contourverlichting is een manier om een omtrek te creëren van een object. De meest bekende vorm is bij voertuigen zoals vrachtwagens. Het doel is dat de voertuigen ‘s nachts goed zichtbaar zijn voor andere bestuurders.  

Contourverlichting komt ook veel voor bij gebouwen. Het doel is om een bedrijf of product letterlijk in de spotlight te zetten. Led contourverlichting gaat jarenlang mee en is een slimme en duurzame keuze om uw bedrijfspand op de kaart te zetten.

Opvallende gevelverlichting

De reden waarom bedrijven steeds meer aandacht geven aan de buitenkant van een bedrijfspand is om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Dit is vooral interessant wanneer uw pand gevestigd is aan een drukke straat of weg. Op donkere dagen bent u van afstand al goed zichtbaar. Want wist u dat beweging in combinatie met gevelverlichting zorgt voor de grootste attentiewaarde bij voorbijgangers? Een gemiste kans om uw gevel niet te voorzien van opvallende gevelverlichting. Het is zelfs mogelijk om de led contourverlichting af te stemmen op de keuren van de huisstijl van uw bedrijf. 

Waarom bedrijven kiezen voor contourverlichting led

Wanneer u zoekt naar contourverlichting kies dan voor de led variant. Er is een reden waarom deze specifieke manier van verlichten de meest voorkomende is.

  • Bespaar op uw energiekosten. Het is niemand ontgaan dat de energiekosten enorm zijn gestegen. Ledverlichting bespaart, in vergelijking tot de standaard verlichting, 80% tot 90% van de energiekosten. Dat maakt de overstap naar led zeker het overwegen waard.

  • Kies voor duurzame verlichting. Een andere reden waarom contourverlichting led een goede keuze is, is doordat het een langere levensduur heeft dan de traditionele verlichting. Dat maakt het een meer duurzame keuze. Daarnaast gebruiken ze bij de productie van led contourverlichting minder schadelijke materialen. Wanneer we toch voor een goed zichtbaar en verlicht bedrijfspand willen gaan, dan is dit een goede optie. 

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Raadpleeg een specialist op het gebied van contourverlichting led. Zij adviseren niet alleen over de beste manier om uw pand te verlichten, maar dragen ook zorg voor het beheer en onderhoud van de verlichting. Zo voorkomt u dat na verloop van tijd uw pand maar voor de helft verlicht is.

 

https://www.dkelektra.nl/diensten/gevelverlichting-voor-bedrijven/