Ik wil
Image default
Bedrijven

Wat doet uw bedrijf met oude hardware?

U kent het wel: u heeft ontzettend veel oude laptops, computers en tablets opgeslagen, maar u heeft geen idee wat u ermee aan moet. Veel bedrijven kampen met dit probleem en dat is in principe onnodig. Er zijn genoeg bedrijven die probleemoplossende IT diensten aanbieden op het gebied van hardware recycling. In dit artikel leggen we u meer uit over het fenomeen hardware recycling en wat deze verschillende IT diensten kunnen betekenen voor uw bedrijf.

Beschik over extra ruimte

Al die hardware staat natuurlijk ergens opgeslagen. Erg zonde van de ruimte, aangezien u deze ruimte op simpele wijze weer tot uw beschikking kan hebben. Hardware recycling is snel gebeurd en kan u dus onwijs veel ruimte besparen in uw pand.

Werk mee aan een beter milieu

Buiten dat u van uw oude spullen af bent helpt u ook een handje mee aan een beter milieu. Met het recyclen van uw oude computers, laptops, tablets en ga zo maar door helpt u mee aan het bestrijden van de opwarming van de aarde, dit omdat uw oude apparaten wellicht een nieuw leven worden ingeblazen. Wanneer uw hardware geen nieuw leven wordt ingeblazen werken veel bedrijven werken aan de hand van de WEEELABEX methode om de hardware te recyclen. Bij deze methode worden de verschillende materialen gescheiden om uw oude apparatuur terug te laten keren in secundaire grondstoffen.

Is uw oude hardware nog geld waard?

Soms kan het voorkomen dat uw oude hardware nog een restwaarde vertegenwoordigt. Veel organisaties bieden de service uw oude hardware met restwaarde op te kopen en af te voeren. Deze restwaarde verschilt uiteraard per apparaat en is afhankelijk van leeftijd en technische specificaties van het apparaat. Toch leuk om nog iets terug te krijgen voor uw oude apparaten.

Hardware

Het vernietigen van data

Wellicht staan uw computers vol met gevoelige data en is het belangrijk dat deze data wordt vernietigd. Ook daarin bieden veel organisaties een perfecte oplossing. Omdat zaken als een reset naar fabrieksinstellingen of het simpelweg verwijderen van uw bestanden tekortschiet als het gaat om het definitief laten verdwijnen van uw data zorgen veel organisaties ervoor dat uw data definitief van de aardbodem verdwijnt. Deze bedrijven zijn vaak gecertificeerd in het vernietigen van data en zorgen er dus voor dat uw data niet op straat komt te liggen.

Andere (onveilige) opties

Er zijn ook genoeg andere manieren om van uw oude apparaten af te komen. Zo kunt u deze bijvoorbeeld naar de milieustraat brengen. Als u niet wilt dat uw gevoelige data op straat komt te liggen is het wel belangrijk dat u alle harde schijven uit uw hardware verwijdert. Ook kunt u uw hardware doorverkopen aan particuliere gebruikers, het is daarbij belangrijk dat u de harde schijf zo leeg als mogelijk maakt. Dit is erg moeilijk, aangezien er altijd restjes van de data blijft bestaan als u deze niet op gecertificeerde manier verwijdert.