Ik wil
Image default
Bedrijven

manuka honing van manukahoningdokter

Manuka honing

Waterstofperoxide, dat honing zijn antibacteriële eigenschappen heeft, is aanwezig in alle honing. Manuka honing onderscheidt zich echter door niet alleen waterstofperoxide te hebben, maar ook andere verbindingen zoals methylglyoxal, die overvloedig aanwezig zijn in de Manuka-bloem. Hierdoor is Manuka honing uniek in vergelijking met andere honingsoorten en wordt het daarom beschouwd als de beste honingsoort.

Manuka honing

Het helpt bij de genezing van het lichaam van brandwonden en wonden. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het aanbrengen van Manuka honing op brandwonden, wonden en huidzweren helpt bij het voorkomen van de ontwikkeling van infecties op de plaats van de wond. De onderzoeken tonen ook aan dat het gebruik van Manuka honing in plaats van conventionele verbanden de genezing van wonden en brandwonden versnelt en het herstel van de huid verbetert. 

In vergelijking met andere soorten honing heeft het krachtige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Vanwege het hoge gehalte aan methylglyoxal is Manuka honing superieur dan andere honing in het doden van bacteriën en andere micro-organismen. 

Ideaal voor huidverzorgingsproducten en je huid. Manuka honing bevat ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij de behandeling van eczeem en huidinfecties. Bovendien heeft het antioxidanten, vitamines en mineralen die de ontwikkeling van rimpels en andere verouderingssymptomen zoals acne helpen uitstellen. Wil je Manuka honing proberen? Bekijk ons assortiment op manuka honing van manukahoningdokter

Manuka honing

Het helpt ook bij het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Ophoping van tandsteen wordt verminderd door Manuka honing. Dit bevordert een optimale mondgezondheid door tandvleesaandoeningen en infecties te voorkomen. Kankerpatiënten kunnen baat hebben bij Manuka honing. Volgens bepaald onderzoek kan Manuka honing kankerpatiënten beschermen tegen het ontwikkelen van oesofagitis als gevolg van blootstelling aan straling en chemotherapie.