Ik wil
Image default
Bedrijven

Waarom zou je kiezen voor flexibele verpakkingen

We zijn allemaal bekend met de kartonnen doos als verzend- of verpakkingsmateriaal, maar de consument van tegenwoordig heeft een hele andere favoriet. De populariteit van de zogenoemde flexibele verpakkingen – meer informatie op Optimum Group – is namelijk in de afgelopen jaren enorm toegenomen. En dat is helemaal niet zo vreemd.

Want de papieren zakken, de folies en de pouches zien er niet alleen ontzettend leuk uit, maar zijn ook enorm praktisch. Heb je nog steeds je twijfels, en vraag je af waarom jij zou moeten overstappen op flexibele verpakkingen? Dan staan hieronder de twee meest genoemde redenen voor ondernemers en bedrijven die je voorgingen.

Eigen ontwerp kunnen toevoegen

Eerlijk is eerlijk, consumenten kiezen nou eenmaal sneller voor producten met een aantrekkelijke en mooie verpakking. Daarnaast wil je, als bedrijf, natuurlijk een duidelijke boodschap overbrengen met je verpakkingsmateriaal.

Door vernieuwde druktechnieken is het tegenwoordig geen enkel probleem meer om je bedrijfslogo op de verpakking te laten printen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een gehele print of kleur mee te geven aan de verpakking.

Door deze manier van printen en ontwerpen, is er altijd meer dan voldoende ruimte op je verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld productinformatie of bedrijfsinformatie. Dit betekent dat je jouw bedrijf goed kunt vertegenwoordigen door de keuze voor flexibele verpakkingen.

Beter voor het milieu

Het is ons hoogstwaarschijnlijk allemaal wel eens overkomen: je hebt online iets kleins besteld, maar wanneer het thuis word bezorgd zit het in een veel te grote doos. Dit zorgt niet alleen voor veel frustratie bij de consument, maar het is ook zonde van het teveel aan verpakkingsmateriaal.

Met flexibele verpakkingen kun je dit probleem snel en gemakkelijk voorkomen. Door het gebruik van film, papier en folie, zijn flexibele verpakkingsmaterialen in veel meer soorten en maten beschikbaar. Dit zorgt er niet alleen voor dat de transportkosten laag blijven, maar ook voor een minder grote hoeveelheid afval.

Oftewel, goed voor de consument, de producent én de planeet.

 

https://www.optimumgroup.nl/