Ik wil
Image default
Bedrijven

Op roadtrip met een VW busje

Er op uit trekken met een gevoel van ultieme vrijheid? Het is voor veel mensen een droom. Het romantische beeld dat je voor ogen hebt bij de de gedachte aan een VW busje huren om er mee op roadtrip te gaan, is dan ook het ultieme avontuur. Wil je goed voorbereid starten aan je rondreis? Lees dan zeker verder!

Dit neem je mee!

De ultieme tip is hier: overdrijf niet! Je kan je hele busje volduwen met allerlei spullen, maar heb je die ook daadwerkelijk nodig? En vind je in de chaos nadien überhaupt nog iets terug? Om te oordelen wat je wel en niet meeneemt, is het ideaal om deze trip te bekijken als een gewone kampeertrip. Wat je niet nodig hebt in een tent of camper zal je in je busje ongetwijfeld ook niet missen.

Koken

Misschien ben je van plan om zelf te koken tijdens je roadtrip? Hou er rekening mee dat de koelkast in je busje niet bepaald groot zal zijn. Voorzie daarom liefst voeding dat ook buiten de koelkast vers blijft. Ook hier geldt: overdaad schaadt. De kans is groot dat je onderweg nog enkele supermarkten tegen komt. Prop dus niet de hele keuken vol. Check zeker ook even of je zelf servies dient te voorzien. Indien dat het geval is ga je uiteraard best voor plastic exemplaren.

Gepland avontuur

Hoe romantisch het ook klinkt om zonder planning op roadtrip te vertrekken, je doet er goed aan altijd een noodplan bij de hand te hebben. Tip: zoek voor vertrek even naar campings en parkings die op je route liggen. Zo heb je alvast een goede slaapplek achter de hand. Je laten leiden door het moment wordt met een noodplan helemaal ontspannen.