Ik wil
Image default
Bedrijven

Keurmerken voor dakdekker

Keurmerken voor dakdekker

Een dakdekker is iemand die gespecialiseerd is in het plaatsen van daken. Maar hebben hun ook keurmerken? En waar moeten hun ook ergens aan voldoen?

Wat is een dakdekker en wat houdt een keurmerk in?

Dakdekkers zijn mensen die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van een extra laag op uw dak om uw huis te beschermen, deze laag moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Dakdekkers kunnen ook anderen taken uitvoeren wat met daken te maken heeft zo kunnen ze daken vervangen of zich focussen op het stuk dak rondom de schoorsteen.

Een dakdekker zal vaak gespecialiseerd zijn in een bepaalt soort dak daarom is het slim eerst te kijken naar wat voor dakdekker in de buurt gespecialiseerd is in uw dak. Een bitumen dak vergt weer andere ervaren dan het leggen van een pannendak

Wat houdt een keurmerk in?

Een keurmerk laat zien dat een dakdekker gespecialiseerd is in zijn werk en een goede officiële dakdekker is. Voor klanten is dit om aan te geven dat ze te maken hebben met een goede en ervaren dakdekker. 

Het belang van een keurmerk heeft onze ervaring wel overtuigd. Helaas zijn er nog altijd veel aanbetalingen aan dakdekkersbedrijven die nog maar sinds kort bij de kvk zijn ingeschreven en waarnaar er vervolgens niks geleverd word.

Selecteren van een dakdekker

De dakdekker die een nieuw dak gaat plaatsen of een lekkage komt verhelpen. Is belangrijk dat de communicatie duidelijk en transparant is. Om uiteindelijk niet teleurgesteld te worden, raden wij altijd aan om reviews van bedrijven te lezen. Dit kan heel gemakkelijk via Google, door op de bedrijfsnaam te zoeken.

Ook referenties van buren of buurtgenoten, zijn een goede graadmeter. Laat vervolgens vrijblijvend een offerte opstellen en kom op die manier tot elkaar en tot een scherpe prijs.

De materialen worden veelal door de dakdekker geleverd, hierdoor is het ook mogelijk om garantie te heben op het materiaal.

 

Bron: www.dakdekker24.nl