Ik wil
Image default
Bedrijven

Een nieuwe plek voor je ketel

Nee, da’s niet per definitie een eufemisme voor het vervangen van het beestje. Soms moet ‘ie gewoon van plek verwisselen. Lees hier hoe en wat.

Logistiek is een waardevol iets. Ook in je woning. Natuurlijk kan dit prachtige concept verkeerd worden geïnterpreteerd door verhuisdozen of andere spullen die in de weg staan. Of door de mensen die ze daar neer hebben gezet, natuurlijk. En af en toe is er een specifieke reden om bepaalde objecten te verplaatsen. Aan een gasfornuis heb je bijvoorbeeld niks in je badkamer. Aan een wasmachine misschien wel, alleen kan het zijn dat die nu in  je berging kan staan, omdat daar bijvoorbeeld meer ruimte is vrijgekomen.

Maar we hebben het hier niet over verhuisdozen of wasmachines. Wel over cv-ketels, zoals de kop en introductie al duidelijk maakten! Waarom zou die verplaatst moeten worden, wat kost het en waar moet ‘ie heen? Op deze vragen proberen we hieronder een antwoord te geven.

M’n ketel verplaatsen: waarom?

Er kan sprake zijn van één of meerdere redenen waarom je cv ketel verplaatsen nodig zou zijn. Zoals we al aangaven kan het simpele feit dat deze in de weg zit doorslaggevend zijn. Soms is het noodzakelijk omdat er grondige aanpassingen aan je woning hebben plaatsgevonden – of die gaan nog verricht worden. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van zonnepanelen, wat betekent dat de hele santenkraam naar zolder moet worden verhuisd. Dat heeft allemaal nogal wat voeten in de aarde. Maar het goeie nieuws is dat je niet een hele nieuwe ketel hoeft aan te schaffen!

Wel is het verplaatsen ervan een klus die je aan een vakman over moet laten.

Hoeveel gaat dit geintje me kosten?

We kunnen wel beginnen met getallen te smijten, maar dat gaan we niet doen. Dat is namelijk heel erg situatieafhankelijk. Voor de ene verplaatsing moeten immers meer leidingen worden omgelegd dan voor de andere. Ook de toegankelijkheid van de plek waar de ketel zich bevindt en waar deze uiteindelijk zal moeten worden gemonteerd dragen bij aan de totaalprijs voor deze klus. Hoeft je ketel bijvoorbeeld slechts een metertje verplaatst te worden? Dan ben je natuurlijk relatief goedkoop uit. Laat een expert naar je situatie kijken en vraag hem of haar een offerte uit te schrijven, zodat je weet waar je aan toe bent.

Waar gaat dat heen?

De ketel bedoel je, toch? Nou, dat is maar afhankelijk van waar je ‘m nodig hebt. Veel mensen hebben de ketel het liefste op zolder, omdat je hier relatief veel ruimte hebt en het heel gemakkelijk is om door het dak rookgas af te voeren. Ook is er een redelijk korte afstand tussen je ketel en je eventuele zonnepanelen. Nadeel hieraan is dat het water vanaf de ketel tot de tappunten op de begane grond een behoorlijke weg moeten afleggen. Dat betekent ook dat het wat langer kan duren eer het water in de keuken warm is. Kortom, ga goed na wat belangrijk voor je is en baseer je hierop om te bepalen waar jouw ketel het beste op z’n plek is.

Voor meer informatie :