Ik wil
Image default
Bedrijven

Drie bijzondere en originele woningtypen

Een droomhuis is voor iedereen anders. De een houdt van een strakke en moderne woning, de ander houdt van een authentieke woning. Waar u ook van houdt, tegenwoordig is niets te gek. Er zijn dan ook heel veel verschillende droomhuizen ter wereld. Onderstaande huizen geven voorbeelden van welke unieke en originele woningen er op dit moment zoal zijn.

Ronde woning

Een woning met een ronde vorm is er een met een speelse uitstraling. Het maakt de woning uniek en daarnaast ook origineel. Ronde muren in een huis zijn chique en ogen luxe. Echter kan een rond huis qua styling soms erg lastig zijn. Om de ronde stijl van de woning te behouden worden daarom vaal ook ronde meubels gebruikt in het interieur. Zo wordt de stijl nog meer geaccentueerd. Zo zijn er ronde kasten, ronde tafels, ronde banken en vele ronde accessoires zoals spiegels en kussens.

Kubistische woning

Een kubistische woning is wel een van de meest bijzonder vormen van een huis dat er momenteel bestaat. Het is dan ook een unieke bouwstijl van moderne woningbouw. Een kubistische woning heeft een mix van strakke lijnen, grote ramen en veel samenhangende ruimtes. Dit is een van de redenen waarmee een kubistische woning zich van andere moderne woningen. Elke woning in deze stijl is dan ook uniek. Daarnaast is het ook een woningstijl die warmte en persoonlijkheid heeft door de afwisseling van strakke lijnen met speelse elementen.

Organische woning

De organische manier van huizen bouwen is er een die steeds populairder wordt. Daarnaast worden organische vormen ook in het interieur steeds populairder. Organische vormen stralen net als ronde vormen rust, warmte en comfort uit. Hierdoor zijn deze vormen ook met vele andere vormen te combineren. Ook zijn organische vormen afkomstig uit de natuur. Dit zorgt ook weer voor een rustige en natuurlijke sfeer in de woning. Bovendien ogen ronde, organische vormen ruimtelijk en zijn ze daarom ruimtebesparend. Daarom zijn organische vormen ideaal voor kleinere woningen.

https://bruis-architectuur.nl/kubistische-woning/