Ik wil
Image default
Bedrijven

Disposables kopen, dat doe je eenvoudig online!

Ben je net je eigen bedrijf begonnen? In de horeca je eigen restaurant? Of heb je net je eigen snackbar geopend? Dan kan ik begrijpen dat disposables erg belangrijk zijn voor je en dat je deze natuurlijk ook snel nodig hebt. Disposables kun natuurlijk bij een groothandel kopen of een horeca groothandel supermarkt zoals een Sligro. Je kunt tegenwoordig echt alles online vinden en dat kan dus ook zeker met disposables. Online kun je talloze websites vinden die disposables verkopen. Disposables kunnen uit verschillende soorten materialen bestaan. Er is momenteel ontzettend veel keus. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je milieuvriendelijke disposables gebruikt? Ook daar zijn er veel websites online van te vinden. Je vind het precies welke materialen zij verkopen en waar de materialen uit bestaan. Ben je benieuwd welke materialen er zijn en wil je weten welke? Hieronder schrijf ik er al 5 voor je op!

5 soorten disposable materialen

Ben je opzoek naar duurzame disposables? Kijk dan goed naar de materialen die er gebruikt zijn bij de soorten disposables. Sommige varianten zijn niet in dezelfde materialen te verkrijgen maar je kan heel goed een ander materiaal combineren. kijk hieronder voor de 5 meest gebruikte disposable materialen:

1. Palmblad wordt gebruikt voor het maken van disposables. Het wordt gemaakt van de bladeren die van de boom af zijn gevallen. Daardoor hoeft er geen palmboom kaal geplukt te worden. 

2. suikerriet disposables worden gemaakt van de afvalstoffen die vrij komen bij de productie van suikerriet. Vroeger werd dit nog verbrand. Nu worden er duurzame disposables van gemaakt.

3. Bamboe zie je veel in bijvoorbeeld satéprikkers. De bamboe groeit vaak zo snel uit de grond dat er veel van te maken valt. 

4. papier en karton wordt het meest gebruikt. Dit wordt gemaakt van hout. Het is een hernieuwbare grondstof die veel gebruikt wordt.

5. PLA (Polylactide) is een biologisch afbreekbaar plastic soort. Dit wordt gemaakt van maiszetmeel.