Ik wil
Image default
Bedrijven

Aansluiten van een inductiekookplaat

Het is tegenwoordig populair om een ​​inductiekookplaat te laten installeren. Een inductiekookplaat zorgt voor een korte kooktijd en een adequate temperatuur die tot in de puntjes geregeld kan worden. De inductiekookplaat zorgt voor een gunstige en veilige manier om voor te koken. De inductiekookplaat bestaat uit elektrische spoelen die een magnetisch veld creëren. Het magnetische veld verwarmt alleen de pan en houdt de kookplaat relatief koud. Dit minimaliseert het gevaar van brandwonden op de kookplaat en maakt koken veiliger. De voordelen van het aansluiten van een inductiekookplaat door een professionele elektricien in de buurt is dat de plaat verschillende functies heeft en de temperatuur zeer eenvoudig te regelen is. Ook blijft de kookplaat koud, omdat de pan het enige is dat heet wordt. Zo blijft of blijft er geen eten aan het bord plakken. Je verbrandt je ook niet aan het bord. De inductiekookplaat is beter voor het milieu omdat hij minder stroom verbruikt en bovendien betaalbaar is.

Waar moet je bij het aansluiten van de inductiekookplaat rekening mee houden?

Voordat je een inductie aansluiten wilt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Bedenk eerst of er een driefasige aansluiting of een aparte kookgroep in de groepenkast zit. Ook moet je controleren of deze groep is gekoppeld aan de ruimte waar de kookplaat is aangesloten en controleren of de spanning daadwerkelijk uit staat. Dit kan met behulp van een spanningstester. Bij het stopcontact moet worden gecontroleerd hoeveel fasen of voeding dat beschikbaar is. Er moet worden gecontroleerd of er een aardingsdraad in het stopcontact zit. Er moet worden gecontroleerd hoeveel nullen of stroomafvoer er op het stopcontact zit.

Een inductiekookplaat 2 en 3 fasen aansluiten

Bij een twee fase aansluiting zijn er twee ontladingen (twee fasen) en twee toevoeren (twee nullen). Voor de afvoer wordt in de meeste gevallen een blauwe en bruine draad gebruikt (nul). Voor de voeding (fase) wordt een zwarte draad en een grijze draad gebruikt. Voor het sluiten moet eerst worden gecontroleerd hoe de perilex is aangesloten. Dit kan met behulp van een spanningstester. Bij een driefasige aansluiting wordt de bruine draad P1 (fase 1) genoemd en de zwarte draad P2 (fase 2). De grijze draad is gelabeld P3 (fase 3), maar deze draad kan soms zwart zijn in plaats van grijs. Afhankelijk van het type kabel zijn er drie zwarte draden of twee zwarte draden en een bruine draad. Er is een blauwe nuldraad en een geel/groene draad wordt aangeduid als PE. Als u niet weet wat er aan de hand is, kunt u het beste een elektricien bellen om u te helpen met het hele proces.