Ik wil
Image default
Auto’s en Motoren

Praktische tip voor jou

Als je je handige rittenregistratie moet doen, is dat in het begin soms best even wennen. Het zijn namelijk aardig wat gegevens die je moet doorgeven, dus waar begin je en hoe onthoud je het? Wanneer je je rittenregistratie moet bijhouden is het handig om standaard een kladblokje en een pen in de auto te hebben liggen. Zo kan je elk moment van de dag alles opschrijven. Een andere handige optie is een notitie op je telefoon, maar het kan natuurlijk gebeuren dat die een keer leeg is. Daarom is een klein boekje net wat praktischer. Al kan die uiteindelijk vol raken.

Wat je op moet schrijven

Er zijn gegevens die niet zo snel zullen veranderen, zoals het merk van je auto. Het is vanzelfsprekend dat je weet wat het merk van je auto is, maar als je er een handje van hebt om ook dit te vergeten dan kan je het ergens noteren. Hierbij schrijf je ook het kenteken van de auto waar je in rijdt. Dan komen we bij de gegevens die per rit verschillen en die je dus goed moet bijhouden voor je rittenregistratie. Allereerst schrijf je de datum op, zo weet iedereen over welke dag je praat. Daarnaast schrijf je op waar je kilometerteller op staat op het moment dat je weg gaat rijden.

Controle of niet?

Wanneer je aan komt rijden schrijf je opnieuw de stand van de kilometerteller op voor je rittenregistratie. Op die manier weet je namelijk precies hoeveel kilometer je gereden hebt tijdens de rit. Omdat er soms nog wel eens gecheckt wordt, ben je verplicht om de adressen op te schrijven van beide punten. Zo kan er gecontroleerd worden of die afstand in kilometers overeenkomt met de kilometers die jij hebt doorgegeven voor de kilometerregistratie. Dit gebeurt steekproefsgewijs, maar het is dus wel van belang dat je het altijd doet. Anders kan je een boete krijgen en die kan hoog oplopen.