Ik wil
Image default
Internet marketing

Is een SEO Cursus moeilijk?

Hoelang duurt het om seo te leren

Leren en goed worden in SEO is iets dat sterk afhangt van de manier waarop je leert. Kijk je YouTube-video’s? Lees je gidsen? Bezoek je congressen? Hoe het ook zij, de manier waarop je de informatie consumeert, bepaalt hoe lang het duurt om te leren en goed te worden in SEO.

Wil je graag binnen no time al het reilen en zeilen rondom SEO leren? Volg dan een SEO Cursus bij Ralf van Veen. 

Hoelang duurt het om SEO te leren?

Het duurt 1-3 maanden om de basis van SEO te leren. De basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie kunnen binnen 3 maanden worden begrepen en geleerd, maar de meer geavanceerde concepten kunnen 6-18 maanden duren.

Dit is op voorwaarde dat je dagelijks kennis consumeert en leert van experts. Een grote factor hierin is dat SEO altijd verandert, wat betekent dat bepaalde technieken of strategieën ook veranderen. Wanneer Google zijn algoritme verschuift, verandert SEO uiteindelijk.

Hoe lang duurt het om goed te worden in SEO?

Om goed of bekwaam te worden in SEO, kan dit 6-12 maanden duren. Nogmaals, ontwijkend tot het eerder genoemde punt, het hangt allemaal af van hoe je leert. De ultieme manier om te leren is door een stage te lopen en elke dag met een expert om de tafel te gaan. Dit is verreweg de snelste en snelste leermethode omdat het een echte ervaring biedt.

Een andere factor is concurrentie. Iemand die al 3 maanden aan SEO doet, kan mogelijk een website op pagina 1 van Google rangschikken en organisch verkeer genereren, maar dit kan zijn voor een zoekwoord dat niet zo concurrerend is. Zodra iemand concurrerende termen kan rangschikken (met behulp van white hat-methoden) en echt een aanzienlijke hoeveelheid organisch verkeer kan genereren, kan het als ‘goed’ worden bestempeld.

Snel beginnen met SEO leren aan de hand van een SEO cursus

Om snel SEO te leren en snel aan de slag te gaan, is de beste manier om te beginnen met leren door een stage te lopen bij een expert en elke dag met hen samen te werken aan echte sites. Maar je kunt ook een SEO cursus volgen van Ralf van Veen. 

Ben je op zoek naar een specialist in SEO? Zoek niet verder. Ralf van Veen helpt je graag. 

https://ralfvanveen.com/