Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een steiger zo belangrijk?

Voor de bouwsector, maar ook voor schilders, schoonmakers, doe-het-zelvers of stukadoors, is een rolsteiger onmisbaar. Een goede steiger kopen is dus een noodzaak. Maar waarom eigenlijk? Wat is precies het belang van een betrouwbare steiger? Er zijn redenen genoeg te noemen! Vind jij nou zo’n steiger aan de dure kant, dan kan je ook een gebruikte rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net.

Het levert een optimale werkveiligheid

Klussen op hoogte brengt veel risico’s met zich mee, daarom moet je altijd goed oppassen en maatregelen nemen. Ook is klussen op hoogte minder makkelijk, omdat je niet makkelijk bij de werkspullen komt. Met een steiger kan je veilig jouw werk uitvoeren. De regelgeving en kwaliteitseisen rond werken met steigers zijn flink aangescherpt. Zo zijn sinds kort randbalken verplicht op heuphoogte. Door veilig te werken op de steiger, moet je ervoor zorgen dat de werkvloer opgeruimd is en vrij van obstakels. Een steiger verplaatsen mag, maar het mag niet wanneer er nog spullen of een persoon op de steiger staat. Een rolsteiger mag niet gebruikt worden wanneer er een windsnelheid is gemeten boven de 14 m/s. Dit wordt aangegeven met 6 Beaufort. Wanneer je aan het einde van de dag de stellage onbeheerd achterlaat, en er is sprake van 6 Beaufort, dan bent u verplicht om deze naar een windvrije locatie te rijden. Steigers zijn mobiel, doordat onder elke steiger wielen zitten. Ook kunnen sommige steigers op een ongelijke ondergrond gebruikt worden, doordat de wielen verstelbaar zijn. 

Een steiger is multifunctioneel

Een steiger biedt een hoop voordelen.Vergeleken met een ladder kun je op een steiger veel extra’s kwijt, zoals: gereedschappen, verfblikken, voegmortels of andere benodigdheden. Dat scheelt, want je hoeft dan niet telkens omhoog en omlaag te klimmen om de spullen op te halen of weg te brengen. Verder zijn er ook handige binnensteigers te koop, die je goed kunt inzetten voor klussen binnenshuis of steigers die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Ten slotte zijn rolsteigers op verschillende manieren te gebruiken, doordat je ze gemakkelijk kunt ombouwen. Een steiger verhogen, verbreden of verlagen is heel makkelijk gedaan. Het verplaatsen van de steiger naar een andere plek is zeer gemakkelijk. Je klikt de steigerwielen los en verplaats de steiger eenvoudig enkele meters verderop.

Het kopen van een steiger is op den duur voordeliger dan het huren van een rolsteiger. Zeker wanneer de periode van gebruik lang is. Het is sowieso goedkoper als je een eigen bedrijf hebt, maar ook als particulier bedrijf. Je bespaart dan een hoop geld.