Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Trouwen en Bijgeloof

Trouwring en bijgeloof

Gefeliciteerd! U gaat trouwen! 

Wat een spannende tijd van voorbereiden, plannen, uitnodigen, zoeken en vinden, angst en paniek of het allemaal wel lukt, enzovoort, enzovoort. Voorpret is de leukste en spannendste pret van allemaal. 

Een van de vele belangrijke zaken die geregeld moeten worden is het vinden van de juiste trouwring die bij u en uw partner past. Kiest u een trouwring in zilver, platinum, staal of goud? En als u de trouwring kiest in goud, welke kleur goud? Geelgoud, witgoud, roségoud of misschien een combinatie? Wilt u een edelsteen in uw trouwring, en welke gravure willen u en uw partner in de trouwring? Zoveel vragen, en dit zijn vragen alleen maar voor de trouwring!

Als deze vragen zijn beantwoord bent u alweer een stapje verder tot het organiseren van de perfecte huwelijksdag.Het trouwen en alles wat rondom een huwelijk geregeld moet worden, ligt vaak gedeeltelijk al vast binnen de tradities van het land waarin u woont of de cultuur of religie van waaruit u komt. En ook de keuze van een trouwring valt vaak onder dezelfde normen, waarden en regels. Toch bestaat er ook veel bijgeloof rondom trouwen en in het bijzonder rondom de trouwring. 

 

Leuke weetjes rond bijgeloof en de trouwring

Bijgeloof: Volgens het woordenboek van Van Dale is bijgeloof het geloof aan de bovennatuurlijke kracht van allerlei voorwerpen dat geen deel uitmaakt van een traditioneel geloof.Men zegt dat de volgende zaken ongeluk brengen.

  • Tweedehands trouwringen kopen
  • Nooit een trouwring op vrijdag kopen
  • De ring heel goed bewaren/dragen na het huwelijk want: ring weg, huwelijk weg.
  • De trouwring voortdurend dragen, af en toe wel en af en toe niet is vragen om problemen.
  • De trouwring moet perfect passen; als de trouwringen te los zitten dan nemen jullie het niet zo nauw, terwijl als de trouwringen te strak zitten zou dit betekenen dat er jaloezie en dominantie in het huwelijk voorkomt.
  • Traditie en religie dicteert de vinger waaraan de trouwring gedragen moet worden. Draagt u de ring aan een andere vinger, dan zou dit ongeluk kunnen brengen.
  • Een trouwring uitlenen.

Of u bovenstaande nu wel of niet gelooft, dat is natuurlijk volledig aan u om te beslissen. Maar in het geval van twijfel, misschien toch maar beter proberen bovenstaande punten te vermijden. Men weet maar nooit….!

 

https://juwelierjos.nl