Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Raambekleding voor je kinderkamer

Het kan zowel spannend als overweldigend zijn om een kamer voor kinderen in te richten. In tegenstelling tot volwassenen zijn kinderen veel gevoeliger voor hun omgeving en daarom is het van belang de mening van je kind te vragen voor je een bepaalde soort inrichting kiest. Deuren en ramen kunnen al snel de fantasie van een kind worden.

Enkele belangrijke dingen om vooraf te overwegen

Voor je de verschillende beschikbare raamdecoratie voor je kinderkamer bekijkt, zijn er een paar dingen die je eerst moet overwegen. De belangrijkste factor is de veiligheid van je kind en daarom moet het gordijn dat je kiest kind veilig zijn. Omdat kinderen aan de gordijnen kunnen trekken terwijl ze leren kruipen en lopen, moet het gordijn licht zijn. Bovendien moeten deze gordijnen zacht zijn en vrij van versieringen om verstikkingsgevaar te voorkomen.

De overheersende kleuren van je ramen kunnen invloed hebben op het algehele humeur van je kind. Doffe en eentonige kleuren kunnen somberheid opwekken. Je moet er dus voor zorgen dat de gordijnen helder van kleur zijn en eruit springen. Houd echter de voorkeur van je kind in gedachten sinds die gebaseerd is op zijn of haar leeftijdsgroep, want de interesses kunnen variëren. Zo is de voorkeur van een 5-jarig meisje een wereld van verschil met de voorkeur van een 15-jarige jongen.

Beste raamdecoraties voor de kinderkamer

Het kiezen van de juiste soort raambekleding voor je kinderen uit de ontelbare mogelijkheden die op de markt verkrijgbaar zijn, kan voor sommige mensen nogal lastig zijn. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want deze post leidt je door enkele slimme opties die perfect passen bij de kamer van je kind. Hieronder staan enkele van de beste en meest budgetvriendelijke gordijnen voor je kinderen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een geweldige optie als je erover denkt de kamer van je kind in te richten. Deze gordijnen zijn er in diverse uitvoeringen, stoffen, en patronen. Bovendien zijn deze stoffen ook uiterst energiezuinig, wat betekent dat je meer op je energierekeningen zult kunnen besparen. Om een gevoel van samenhang met de rest van de binneninrichting toe te voegen, kun je kiezen voor contrasterende tinten of bijpassende kleuren.

Kunststof jaloezieën

Kunststof jaloezieën zijn geschikt voor kinderkamers, vanwege hun lichte frame. Bovendien vragen deze jaloezieën weinig onderhoud en zijn ze uiterst duurzaam. Kunststof jaloezieën zijn te koop in talloze soorten materialen PVC is echter een van de beste materialen die op de markt zijn.

Kunststof jaloezieën zijn bestand tegen vlekken en vocht, wat ze tot een van de beste jaloezieën voor kinderkamers maakt. Naast de verschillende voordelen zijn deze jaloezieën ook multifunctioneel. Ze zorgen voor privacy en kunnen op verschillende lichtomstandigheden in de kamer afgestemd worden. Als gevolg van deze eigenschap zal je kind ’s morgens bij het wakker worden niet chagrijnig zijn en jij geniet van een rustig begin van de dag. 

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen bieden maximale licht-blokkering. Kinderen en peuters hebben gemiddeld meer slaap nodig dan volwassenen, omdat ze zich in een ontwikkelingsfase van het leven bevinden. Als je een peuter hebt, kunnen deze rolgordijnen hem of haar die broodnodige goede nachtrust geven. In de zomer houden deze jaloezieën de kamer koel en besparen ze op buitensporige energierekeningen. Vandaar dat verduisterende rolgordijnen zowel kosten- als energiebesparend zijn. 

Verduisteringsgordijnen zijn te koop in verschillende vormen, zoals plisségordijnen, vouwgordijnen, en rolgordijnen. Door hun verduisterende werking zijn ze zeer gunstig als privacy je een zorg is. Bovendien zijn deze rolgordijnen ook geschikt om de schadelijke UV-stralen tegen te houden, nog een extra eigenschap die helpt je kind te beschermen. Maar let er bij het kiezen van een kleur wel op dat de kussens, tapijten en bed lakens bij deze kleur passen!

Heldere gordijnen

Gordijnen met felle en opvallende kleuren kunnen zowel kinderen als volwassenen bekoren. Bovendien zijn gordijnen, door hun lichte gewicht, gemakkelijk in je huis te hangen. Gordijnen die enigszins doorschijnend zijn, houden het huis helder en geventileerd. Deze gordijnen zijn niet alleen verkrijgbaar tegen redelijke prijzen, maar ze nemen ook het gevaar van veiligheidsrisico’s weg omdat er minder behoefte is aan haken en touwtjes.

https://www.raamdecoratie.com