Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je nodig hebt om beton te verdichten voor optimale sterkte

Alles wat je nodig hebt om beton te verdichten voor optimale sterkte 

Beton is een populair materiaal dat gebruik wordt in de bouw, infrastructuur en nog veel meer sectoren. Het materiaal heeft een sterke structuur en kan veel gewicht dragen. Daarom kan het voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Om de optimale sterkte van beton te krijgen, dien je het beton te verdichten. Door de volgende apparatuur aan te schaffen of te gebruiken, kun je snel en efficiënt beton verdichten. 

  1. Koop een trilnaald 

Een trilnaald wordt gebruikt om de lucht uit beton te halen. Bubbels met lucht kunnen ontstaan in het beton en kunnen ervoor zorgen dat de sterkte van het beton afneemt. Lucht in het beton moet worden voorkomen of geëlimineerd. Een trilnaald kan op een effectieve wijze het beton verdichten. De trilnaald wordt door middel van een spanning aangedreven waardoor trillingen in het beton ontstaan. Hierdoor ontstaat geen ontmenging en kan lucht worden verwijderd uit de betonspecie. Benieuwd? Bekijk hier het assortiment trilnaalden

  1. Koop een omvormer 

Een trilnaald heeft een vereiste Volt spanning nodig om tot werking te komen. De omvormer zorgt dat de stroom wordt omgezet in 42 Volt. Door de omvormer komt er exact 42Volt uit, wat je niet uit een stopcontact of een krachtstroomkabel kan halen. De omvormer zorgt voor maximale bedrijfszekerheid en heeft een lange levensduur. Ook is het apparaat voorzien van een ‘syntec’ magneetsysteem, een beveiligingsschakelaar op de motor en een CEE w.c.d., 42V-200Hz. Bij sommige omvormers kun je zelfs meerdere trilnaalden aansluiten waardoor je effectief en snel te werk kan gaan. De omvormers zijn ook verkrijgbaar in 230V-50Hz – 1 fase of 400V-50Hz-3 fasen. 

  1. Aan de slag 

Door de trilnaald te gebruiken, zal het beton een optimale dichtheid en sterkte bereiken. Ideaal voor verschillende doeleinden. Nu is het tijd om beton te storten; het echte werk kan beginnen. Beton kan worden gebruik voor in- en exterieur doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan vloeren en funderingen, of bruggen, wegen of tunnels. Voor binnenvloeren kan dit een stevige ondergrond bieden om een designvloer overheen te leggen. Maar ook voor terras of tuin biedt beton een goede oplossing. Op boerenerven komt beton veel voor omdat het veel gewicht kan dragen. Zware voertuigen en machines kunnen hier zonder problemen overheen.

 

https://www.lieversholland.com/nl/producten/trilnaalden/