Ik wil
Image default
Zakelijk

Verschillende soorten containersystemen

Voor de kenners is dit natuurlijk een simpel te beantwoorden vraag. Maar wat nou als je geen flauw idee hebt welke containersystemen er allemaal zijn. Het is belangrijk dat je het juiste systeem kiest om zo het beste resultaat te behalen. Maar hoe weet je nou wat het beste systeem is. Hieronder worden er een paar op een rijtje gezet.

Waar worden containersystemen voor gebruikt?

Zo een containersysteem wordt vaak gebruikt in de bouw, voor afvalverwerking en voor laad- en losklussen. Met dit systeem kun je je vracht op een gemakkelijke en snelle manier laden en lossen. Als je hier veel gebruik van maakt is het handig om er zelf één aan te schaffen.

Wat is de meerwaarde van een containersysteem?

Met een containersysteem is het mogelijk om de koers van je bedrijf te veranderen. Om de dagelijkse productiviteit te verhogen, is het beschikken over een haakarm of portaalarm essentieel. Zo een systeem zorgt ervoor dat je elke klus tijdig en efficiënt kan starten en afronden. Verder zijn het soepel en snel te bedienen systemen met een solide constructie. Ben jij nou  benieuwd waar je zo een containersysteem kunt aanschaffen? Hiab is een grote leverancier van containersystemen.

Haakarmen

Met een haakarm systeem zijn er meerdere bewegingen mogelijk. Zo kun je denken aan kantel- en schuifbewegingen. Maar je zou ook andere factoren moeten bekijken voor de aanschaf van een haakarm. Heb je bijvoorbeeld een kleine werkhoogte, dan is het verstandig om te kiezen voor een combinatie van beide bewegingen. Maar als je een haakarm nodig hebt dat veel wordt gebruikt, dan is het verstandig om te kiezen voor een haakarm die efficiënt kan wisselen. Op deze manier kun je een stuk efficiënter werken. 

Portaalarmsysteem

Voor het aanschaffen van een portaalarmsysteem is het belangrijk om te weten of er veiligheidsnormen zijn waaraan voldaan moet worden. Veiligheid is natuurlijk altijd een belangrijk punt waar rekening mee moet worden gehouden. Maar je moet bij een portaalarmsysteem altijd kiezen voor het systeem waarbij de kritische veiligheidselementen zijn geïnstalleerd. En bij de besturing van het systeem moeten ook altijd de veiligheidsvergrendelingen aanwezig zijn.