Ik wil
Image default
Zakelijk

Samen met jouw team snel een creatieve oplossing bedenken?

Als bedrijf loop je regelmatig tegen problemen aan waar je een creatieve oplossing voor nodig hebt. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er een nieuwe reclame bedacht moet worden voor het bedrijf, maar dat hier niet te veel tijd voor is. Je kunt dan maar gewoon een idee bedenken en hopen dat het aanslaat bij de doelgroep of je gaat aan de slag met creatieve technieken en doet onderzoek om tot een kwalitatief sterke oplossing te komen. Als je niet weet hoe of waar je moet beginnen wees dan niet bang, want je hebt genoeg mogelijkheden. 

Organiseer een hackton 

Een hackton organiseren is de eerste optie die je kunt overwegen. Een hackton organiseren is niet erg ingewikkeld en je kunt hier heel veel uithalen. Een hackton is een periode waarin je samen met een team een complex vraagstuk gaat proberen te beantwoorden. Een hackton is vaak erg kort. Meestal iets van één of twee dagen. Door de korte tijd die je hebt om tot een oplossing te komen zijn het vaak erg creatieve ideeën die uit een hackton komen. Creatieve ideeën zorgen er vaak voor dat je anders naar een probleem gaat kijken en dit kan leiden tot een heleboel mogelijkheden. Als je dus snel veel creatieve ideeën wilt verzamelen dan is het organiseren van een hackton erg aan te raden. 

Ga werken aan de hand van de Design Thinking fases 

Een andere manier om tot goede nieuwe ideeën te komen is door te werken aan de hand van Design Thinking. Design Thinking bestaat uit verschillende stappen die je simpel kunt volgen om tot hele creatieve en onverwachte ideeën te komen. Door middel van Design Thinking ga je anders kijken naar de mogelijkheden die er zijn en zo kun je echt met oplossingen komen die ene verschil kunnen maken. Ga dus zelf ook zeker onderzoek doen naar deze mogelijkheden om te kijken welke het beste zou aansluiten bij het probleem waar het bedrijf nu mee zit. Zorg dat je ook aan de slag gaat met een groep experts, omdat deze vaak goed weten hoe je dit aan moet pakken. Zo is de kan dan ook het grootst dat je tot een idee komt waar het bedrijf echt van kan profiteren. Het is nu eenmaal erg belangrijk dat je bedrijf opvalt en goed inspeelt op de behoeftes van de doelgroep. Een hackton organiser of je verder verdiepen in Design Thinking zijn dus zeker opties om eens te overwegen.