Ik wil
Image default
Woningen

Schakel een rietdekkersbedrijf in voor een luxe uitstraling aan je woning

Phragmites australis, oftewel riet. Er zijn veel verschillende grassoorten waarvan riet er één is. Riet is een kosmopoliet die te vinden is langs meren en rivieren. Ter vergelijking met andere grassen is riet geen waterliefhebber. Ze houden niet van golfslag of stroming. Het groeit namelijk op matig als zeer voedselrijke grond en op zowel zoet als brak milieu. Rietplanten zijn te herkennen aan hun rietstengels die stijf rechtop staan. De planten worden 1 tot 3 meter lang en komen in april tevoorschijn waarna ze in augustus zijn volgroeid. De bladeren van de rietstengels zijn grijsgroen en hebben een ruwe rand. De riet zelf is vaak goudgeel van kleur.  

Nederland staat bekend om de rieten daken op boerderijen, molens, stallen en villa’s. Het is mogelijk om de daken van je villa met riet te bedekken. Een rietdekkersbedrijf kan ervoor zorgen dat je villa en luxere uitstraling krijgt. Vroeger ging rieten daken maar enkele tientallen jaren mee. Ook was riet brandgevoelig en waren de arbeidskosten hoog. Tegenwoordig zijn er diverse moderne technieken bedacht die een rieten dak mogelijker maakt dan voorheenVan den Bergh rietdekkers heeft al 15 jaar een hoge naam binnen de Nederlandse rietdekkersbranche. In samenwerking met de klanten maken zij het mogelijk om een veilige rieten dak te plaatsen die ook nog eens lang mee kan, mits je het wel goed onderhoud.  

Onderhoud is natuurlijk onmisbaar en moet net als bij houtwerk worden bijgehouden. Vaak is het een kleine controle waar er naar kleine schade wordt gekeken. Het is belangrijk om het riet jaarlijks te laten controleren door vakmanschappen. Wanneer u dit regelmatig doet, hoeft u niet onnodig veel geld uit te geven aan grotere renovaties die kunnen ontstaan. Riet is dus naast een doodgewone grassoort ook ideaal voor de hogere klasse om het dak te laten spreken door het een luxere uitstraling te geven. 

Voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Makelaar Enschede

Op dit moment integreert het bedrijf een fundamenteel nieuw schema

Spiegelkast nodig? hier vind je de beste