Ik wil
Image default
Dienstverlening

Bellen in het verkeer

Het verkeer en een telefoon gaan niet samen. Daar zijn we inmiddels wel al achter gekomen, toch zijn er nog voldoende mensen die bellen of appen achter het stuur. Zelfs als je telefoon staat aangesloten op een handsfreekit dan is nog de verleiding groot om even snel te reageren op een appje als je achter het stuur zit. Veel mensen zien dit als iets onschuldigs, maar beseffen dan blijkbaar niet dat ze in een bak van 1000 kilo staal in combinatie met een tank van 50 liter zeer brandbare stof zitten. Als jij jezelf niet in het gevaar brengt, dan doe je dat wel bij andere weggebruikers. Wil jij het op je geweten hebben om een spelend kind of een fietser dood te rijden? Toch vallen er elk jaar nog steeds tientallen doden door telefoongebruik in het verkeer. Wist jij bijvoorbeeld dat de kans op een ongeluk tot wel 25 keer groter is als jij je telefoon gebruikt in het verkeer. Deze doden hadden makkelijk voorkomen kunnen worden door even van je toestel af te blijven. Ook dit is weer makkelijker gezegd dan gedaan, we zijn immers geprogrammeerd om te reageren als een bekende van ons daar om vraagt. Iets wat ook zeker begrijpelijk is, daarom deel ik een aantal tips die deze verleiding tegen kunnen gaan en jouzelf, je passagiers en mede weggebruikers beter kan beschermen tegen ongelukken.

  • Zet je toestel op stil.

Wanneer je niet door hebt dat je gebeld wordt of ge-sms’t zal je het ook niet missen. Je kan ook de vliegtuigmodus aan zetten, dan bespaar je ook nog eens een hoop batterij.

  • Verstop je toestel, en leg hem uit het zicht.

Als je je telefoon niet ziet kan je hem ook niet missen. Je ziet geen lampjes knipperen of beeldschermen oplichten, kortom je komt niet in de verleiding om je telefoon te pakken.

Wordt er van jou verwacht dat je overal bereikbaar bent, bijvoorbeeld door je klanten? Ga dan in zee met een inbound callcenter zoals bizziphone.com. Zij hebben goed getrainde telefonistes in dienst die precies weten hoe ze jouw klanten kunnen helpen.

Voor meer informatie : https://www.bizziphone.com