Ik wil
Image default
Woningen

Mooie of katveilige vloeren? Hoe zit het met beide?

Vaak lijkt het alsof je moet kiezen tussen prachtige vloeren en vloeren die bestand zijn tegen alles wat een kat ze kan doorstaan. Als je op zoek bent naar het beste in kattenvriendelijke vloeren, maar geen concessies wilt doen aan stijl, dan ben je hier aan het juiste adres. We dekken alle functionele behoeften waarmee u rekening moet houden en de meest stijlvolle en veelzijdige vloeroplossingen die aan uw behoeften voldoen.

Aan te pakken problemen

Hier zijn de problemen die katten ter tafel brengen (of moeten we zeggen: het woord):

  • Allereerst is haren van huisdieren. Wat er ook gebeurt, je zult merken dat je constant in gevecht bent met dierenharen. Afhankelijk van de vachtkleur van uw kat, moet u overwegen een vloerkleur te kiezen die kleine hoeveelheden vacht kan maskeren tussen uw normale schoonmaakschema. U wilt ook een materiaal dat gemakkelijk te stofzuigen is, omdat dat de meest efficiënte manier is om kattenhaar te verwijderen.

  • Krasbestendigheid is een ander kenmerk waar u rekening mee wilt houden bij het winkelen voor vloeren. Zelfs de kleinste klauwen kunnen nog steeds krassen op uw vloeren maken, afhankelijk van de duurzaamheid van het materiaal. Veel vloeren zijn tegenwoordig speciaal ontworpen om krassen te voorkomen, wat zou moeten helpen om de keuzemogelijkheden te verkleinen.

  • En zelfs de beste- getrainde katten kunnen nog steeds vatbaar zijn voor incidentele ongelukken. In dat geval is het een goed idee om een vloer te zoeken die niet erg poreus is, maar ook waterdicht of vlekbestendig is. Dit lijkt misschien een heleboel functies voor één verdieping, maar wees niet ontmoedigd. Er is nog steeds een enorme selectie prachtige vloeren die alles bevatten wat je nodig hebt om je kat en je huis gelukkig te houden. Zelfs sommige tapijten zijn nu waterdicht!

Luxe vinyl voor de overwinning

Luxe vinyl is een vloermateriaal dat steeds populairder wordt omdat van zijn betaalbaarheid, duurzaamheid en het vermogen om andere duurdere vloeren na te bootsen, zoals hardhout, tegels of steen. Doordat luxe vinyl uit meerdere lagen is opgebouwd en een dikke slijtlaag heeft, is het waterdicht en krasvast. Bovendien komt het in zoveel stijlen dat je gemakkelijk het juiste ontwerp voor je huis kunt vinden.

De onverslaanbare duurzaamheid van tegels

Een andere zeer duurzame optie die perfect is voor je harige vriend is tegels. Het is ongelooflijk sterk en bestand tegen krassen en de natuurlijke eigenschappen van tegels maken het extreem waterbestendig. Dat betekent dat het lang meegaat en gemakkelijk schoon te maken is. Tegel is meestal duurder dan andere vloeropties, maar is verkrijgbaar in verschillende stijlen die in prijs variëren. Als je het je niet kunt veroorloven om alle vloeren in je huis door tegels te vervangen, is het misschien een goed idee om de vloeren te vervangen in de gebieden waar je kat de meeste tijd doorbrengt, zoals rond de kattenbak of voerbak. Kies je bijvoorbeeld voor laminaat bij katten kunnen er problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het binnen plassen op de vloer, de kans bestaat dat dan de laminaat vloer bol gaat staan. Wat bij tegels niet het geval is. Maar wat is er te doen tegen bol staand laminaat?

Kies voor lichter hardhout

Als je gesteld bent op de elegantie en charme van hardhouten vloeren, maak je geen zorgen, je kunt nog steeds winkelen voor bepaalde soorten houten vloeren die zich beter lenen voor katten huizen. Zoek naar lichter gekleurd hout om kattenhaar beter te verbergen, gecombineerd met een laagglanzende afwerking om het een meer rustieke uitstraling te geven en krassen te verbergen. Hoe minder perfect uw hardhouten vloeren zijn om mee te beginnen, des te minder zullen eventuele beschadigingen door katten opvallen.

 

https://vloerenbaas.nl