Ik wil
Image default
Woningen

Alles over deurklinken

Wil jij graag een andere deur, maar heb je geen geld om nieuwe deur te kopen? Veranderen van deurklink is dan ook een goed idee! Zo hoef je niet je hele deur eruit te halen en diep in de buidel te tasten voor een nieuwe, maar vervang je gewoon een klein element aan de deur, waardoor deze weer als nieuw lijkt. Ook als de deurklink beschadigd is, hoeft het niet veel tijd en moeite te kosten om een nieuw exemplaar aan te brengen. Volg het onderstaande stappenplan en voor je het weet heeft jouw deur weer een prachtige deurklink!

Waar koop je deurklinken?

Bedenk eerst wat voor soort deurklink je in de deur wilt hebben. Heeft jouw woonkamer een moderne uitstraling? Kies dan voor een strakke en moderne deurklink. Wanneer jouw huis een meer landelijke stijl uitstraalt, dan kun je het beste kiezen voor een klassieke deurklink. Denk bijvoorbeeld aan een houten deurklink.

Welk materiaal jij uitkiest voor jouw deurklink is natuurlijk ook afhankelijk van het materiaal waar de deur van is gemaakt. Kijk op internet op inspiratie op te doen, of bezoek een doe-het-zelf-zaak of een speciaalzaak. Er zijn namelijk zaken die zijn gespecialiseerd in deuren en deurklinken.

Installeer de nieuwe deurklink

Heb jij nu de ideale deurklink in huis? Maak de oude deurklink dan los. Wip met een kleine schroevendraaier de afdekplaat eraf en draai vervolgens met een grote platte schroevendraaier de schroeven los. Haal de deurklink eraf en verwijder als laatste de deurstift. (een deurstift is de metalen pen die de deurklinken met elkaar verbindt) Plaats de nieuwe stift in de deur en voeg de deurklinken en afdekplaat eraan toe. Draai de schroeven er losjes in en controleer of de deurklinken soepel kunnen bewegen. Als laatste draai je alles weer vast en is jouw deur weer als nieuw!

Voor meer informatie :