Ik wil
Image default
Woningen

Alles dat je wilt weten over wonen in Tiel

Ben je op zoek naar leuke plek om te wonen, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Zou je graag een beetje centraal gelegen willen wonen in Nederland? Dan kun je overwegen om naar Tiel te verhuizen. Tiel heeft een gunstige ligging en beschikt over relatief goedkope huizen. Hebben we je interesse gewekt en wil je meer weten over wonen in Tiel? Lees dan gauw verder in dit artikel wat Tiel je nog meer te bieden heeft. HousetoSell Makelaar Tiel vertelt u er graag alles over.

Kort de statistieken

Allereerst bespreken we kort de statistieken van Tiel. Tiel ligt in de provincie Gelderland en er wonen ongeveer 42.000 mensen. Procentueel wonen er de meeste mensen uit de leeftijdsgroep van 45 tot en met 64 jaar oud. Deze leeftijdscategorie vertegenwoordigd 28.7% van de bewoners uit Tiel. Tiel is qua oppervlakte vrij groot: de plaats bestrijkt ruwweg 3550 hectare.

Rijkelijke geschiedenis

De gemeente Tiel ligt in de provincie Gelderland en is een van de oudste steden van Nederland. Dit zie je terug aan het oude stadscentrum, waar verschillende monumenten je herinneren aan de rijke geschiedenis van Tiel. Het sfeervolle centrum wordt onder andere gekenmerkt met de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en het Gerechtsgebouw.

Cultuur en voorzieningen genoeg!

Behalve de rijke geschiedenis die Tiel kent, kun je hier ook prettig wonen als je van cultuur houdt. Tiel bezit namelijk een groot aanbod aan culturele voorzieningen. Bewoners kunnen gebruik maken van alle essentiële voorzieningen. Er zijn genoeg winkels, scholen en Tiel beschikt over het bekende ziekenhuis Rivierenland. Er is ook een cultuurgebouw, een schouwburg en een bioscoop.

Bekende evenementen: Appelpop en Fruitcorso

Woon je in Tiel, dan heb je het geluk dat er jaarlijks twee grote evenementen voor je deur afspelen. Elk jaar worden de bekende evenementen Appelpop en Fruitcorso in Tiel gehouden. Appelpop wordt in het tweede weekeind van september gehouden en Fruitcorso in het derde weekeind van september. Hier hoef je niet het halve land voor door te reizen. Je kunt erheen wandelen als je dat wilt!

Kortom, Tiel is een betaalbare stad met een gunstige ligging. De oude stadskern met rijkelijke geschiedenis geven extra sfeer aan de stad. Er is cultuur genoeg en alle benodigde voorzieningen zijn in de buurt. Daarnaast heb maar liefst twee grote jaarlijkse evenementen in de buurt als je in Tiel woont. Ben je overtuigt en wil je naar Tiel verhuizen? Informeer bij een makelaar in Tiel wat het huidige en actuele woningaanbod is.

 

Voor meer informatie : https://www.housetosell.nl/

Gerelateerde artikelen

Schakel een rietdekkersbedrijf in voor een luxe uitstraling aan je woning

Wat is taxeren en wat kan een makelaar hierin betekenen?

Schuiframen prijzen