Ik wil
Image default
Dienstverlening

Verslavingen

Veel mensen kampen met verslavingen. Met een verslaving wordt over het algemeen bedoeld: een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte, handeling of stof afhankelijk is, dusdanig dat hij/zij het niet of heel moeilijk kan loslaten. Een verslaving heeft een grote invloed op je leven en het is moeilijk om er vanaf te komen. In tegenstelling tot hoe moeilijk het is om van een verslaving af te komen, is het erg gemakkelijk om een verslaving voor iets te ontwikkelen. De één is er genetisch gezien gevoeliger voor om verslaafd te raken, maar het kan in principe iedereen gebeuren.

Er zijn verschillende soorten verslavingen. De eerste is een gewoonteverslaving. In de meeste gevallen gaat dit om een handeling die een goed gevoel geeft, zoals gamen, het internet en zelfs werken. Veel mensen nemen workaholisme niet serieus of zijn er zelfs trots op, maar ook werken kan een verslaving worden waar je veel last van kunt hebben.

De tweede soort verslaving is een middelenverslaving, misschien wel de meest bekende verslaving. Hieronder vallen stimulerende middelen, verdovende middelen en geestverruimende middelen. Een stimulerend middel is bijvoorbeeld de nicotine in een sigaret. Er bestaat ook een combinatie van middelen- en gewoonteverslaving.

Veel mensen in Nederland zijn verslaafd aan cafeïne. Het is in onze cultuur, zeker in het werkleven, heel normaal om de hele dag door koffie te drinken. Dit wordt ook aangemoedigd door collega’s die rondjes koffie halen voor de afdelen. Dan blijf je ongemerkt door drinken. Het is sterk aan te raden om cafeïnevrije koffie te gaan drinken. Er zijn veel merken die dit verkopen in verschillende smaken, dus moeilijk te vinden is het zeker niet. Je lichaam zal er in het begin even aan moeten wennen, maar na een tijdje zul je blij zijn dat je het hebt gedaan. Lekkere aanraders zijn: dolce gusto cups of lavazza cups.

Voor meer informatie : https://www.koffiecupster.nl/