Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Zo organiseer je een tuinfeest

Ben je binnenkort jarig, of vind je gewoon dat het tijd is voor een tuinfeest? Een feestje organiseren is natuurlijk het leukste in de zomer maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een winterbarbecue! Lees hier meer over hoe je een geslaagd tuinfeest organiseert.

Thema

Het is natuurlijk leuk om een thema te kiezen, mocht het bijvoorbeeld zomer zijn kun je kiezen voor een Hawaiiaanse dresscode of een schuimparty! Of misschien wil je gewoon met je vrienden of familie dineren, het kan allemaal. Je kunt je gasten vragen om een thema aan te houden in hun kledingkeuze en je tuin te versieren in dit thema. Mocht je liever geen thema willen aanhouden kun je ook nadenken over het doel van je feest. Wil je een dansfeest, een kampvuur avond of wil je picknicken? 

Zit- of staanplaatsen?

Mocht je niet voldoende zitruimte hebben met enkel je  tuinmeubelen dan is het handig om wat extra stoelen te regelen. Wil je een diner organiseren? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een dining loungeset zodat jouw gasten comfortabel kunnen zitten en dineren. Zorg er ook voor dat er een overkapping is voor bijvoorbeeld zon of slecht weer. Wil je een dansfeest? Zorg dan voor statafels zodat mensen plek hebben om hun drankje neer te zetten. En misschien is het leuk om wat zitzakken of poefjes neer te zetten waar de gasten op kunnen neerploffen! 

Eten

Ga je een geheel diner organiseren met 4 gangen? Ook bij het eten kun je een thema aanhouden van een bepaald land of continent. Je kunt ook gasten allemaal wat laten meebrengen zodat er veel keuze is. Of kies voor tapas door wat hapjes neer te zetten waar mensen rustig van kunnen eten tijdens het dansen. Houd in elk geval rekening met dieetwensen, allergieën en levensstijlen. Niet iedereen eet hetzelfde als jij maar eet bijvoorbeeld geen vlees, vis en geen zuivel. Vraag altijd bij je gasten of zij nog specifieke wensen hebben zodat je ook hen blij kan maken! Naast eten dien je natuurlijk ook voor wat te drinken te zorgen, vaak kun je rekenen op 2 of 3 drankjes per gast per uur. 

Conclusie

Een tuinfeestje is erg leuk en gezellig, vooral in de zomer. Wat een tuinfeest nog leuker maakt is een thema waar mensen zich aan mogen houden wat betreft kleding of eten. Versier je tuin helemaal in thema en het zal voelen alsof je ergens anders bent en dat is natuurlijk wel zo fijn.