Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Industriële hanglamp

Het woord “industrieel” klinkt wel stoer, ruw en bruut. Men zou denken dat deze lampen enkel thuishoren in opslagplaatsen, fabrieken en loodsen. Inderdaad komen ze oorspronkelijk hier vandaan. Op een bepaald moment stonden een aantal van die plaatsen leeg en zijn deze leeggeroofd. Zo werden ook de hanglampen hier uit gehaald en gerecupereerd om ze in de woonkamers op te hangen. Dit is wel heel goed geweest. Dankzij deze zet kunnen wij nu genieten van die stoere maar zo unieke hanglampen.

We kennen de industriële lampen voornamelijk als één klokvormig ornament dat aan een kabel omlaag hangt. Dit zijn ook de meest voorkomende. De lampenkap is van metaal: ijzer, aluminium, tin of andere. De kleur van de lampenkap is vrij neutraal: wit, zwart of metaalkleur. Ze kan een glimmende of een matte afwerking hebben. Eventueel kan er onderaan de klok zich nog een glazen plaat bevinden om het lichtelement af te schermen. Door hun neutrale kleur zijn ze geschikt voor bijna alle interieurs: vooral landelijke stijlen of trendy jonge interieurs lenen zich hier goed toe.

Wat zo typisch is aan deze industriële hanglampen is dat ze het licht rechtstreeks naar beneden laten schijnen. Door hun metalen lampenkap komt geen straaltje licht doorheen. Dit maakt dat ze geschikt zijn voor vele plaatsen. Zo bijvoorbeeld kan je ze in de keuken hangen boven het werkblad. Ook boven de eettafel zijn ze heel sfeervol. Hobbykamers of ateliers hebben veel licht nodig daar waar je je activiteit uitoefent: ook hiervoor zijn deze hanglampen optimaal.

Je hebt ook kleinere hanglampen zodat je er een paar van dezelfde op een rijtje kan hangen. Dit geeft een speelse look, en ze geven evengoed voldoende licht. Ga je deze lampen combineren met hun broertjes en zusjes, de industriële tafel- en vloerlampen, dan krijg je pittige en trendy elementen die terugkomen in je interieur. De industriële hanglampen zou ik willen bestempelen als jeugdig, pittig, fris, trendy en toch stoer en stijlvol!

Voor meer informatie : http://wonen-interieur.com/2015/07/07/bijzondere-hanglampen/