Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Een onderhoudsvrije tuin ontwerpen

Aan een onderhoudsvrije tuin kleven vele voordelen. Veel mensen kiezen tegenwoordig dan ook voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin. Een onderhoudsvrije tuin ontwerpen is dan nodig. Over het algemeen gezien is de investering om een onderhoudsvrije tuin aan te leggen wat hoger. Dat komt voornamelijk door de veelal duurzame materialen die bij het aanleggen van de tuin gebruikt worden. De investering verdient u in de toekomst weer terug omdat u zeer minimaal onderhoud aan uw tuin hoeft te verrichten en omdat de materialen die gebruikt worden duurzaam zijn deze niet snel vervangen hoeven te worden.

De onderhoudsvrije materialen en voorzieningen in een onderhoudsvrije tuin

Bij het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van onderhoudsvrije materialen en onderhoudsvrije voorzieningen. Zo wordt er bij een onderhoudsvrije tuin vaak gebruik gemaakt van een beton schutting, een kunststof schutting of een hardhouten schutting. Voor de beplanting wordt vaak gekozen voor laag en breed groeiende beplanting zodat onkruid geen kans krijgt zich te ontwikkelen. Met betrekking tot de bestrating wordt er vaak gebruik gemaakt van basalt, keramische of graniet tuintegels. Die tegels zijn namelijk mos werend, vuilwerend en vorstbestendig (zullen niet snel scheuren).

Wanneer de onderhoudsvrije tuin ook voorzien moet zijn van een gazon dan zal er in de meeste gevallen gebruik gemaakt worden van een kunstgras gazon. Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten kunstgras gazonnen op de markt gekomen die niet meer van echt te onderscheiden zijn.

Met betrekking tot de vijver is het bij een onderhoudsvrije tuin gebruikelijk om gebruik te maken van een vijver zonder vissen en beplanting. In veel gevallen wordt dan ook een spiegelvijver geplaatst en om de vijver sfeer te geven zal de vijver vanaf de bodem verlicht worden.

De vormen in een onderhoudsvrije tuin

Bij een onderhoudsvrije tuin is het zeer belangrijk dat de tuin eenvoudig schoon te maken is. Door symmetrische en strakke vormen te gebruiken wordt de eigenaar van de tuin in staat gesteld om de tuin met minimale inspanning schoon te houden.

Voor meer informatie : https://www.vergelijkhoveniers.nl/onderhoudsvrije-tuin/

Gerelateerde artikelen

Nu is de tijd voor dakonderhoud

Graszoden bestellen bij graszodenkopen.nl

Gezamenlijk investeren in isolatie