Ik wil
Image default
Woning en Tuin

De levensduur van een gietvloer

Een gietvloer is een afwerkvloer welke bovenop een dragende vloer wordt aangebracht door middel van, u raad het al, gieten. Gietvloeren worden gemaakt van polyurethaan of epoxy. Epoxy wordt voornamelijk industrieel gebruikt omdat het goed tegen allerlei zuren bestand is en omdat het op hygiënisch vlak betere eigenschappen heeft. Polyurethaan gietvloeren vinden we terug in gymzalen en worden ook in woonhuizen aangelegd. Polyurethaan of PU is elastisch, verend en is in vrijwel iedere RAL-kleur verkrijgbaar.

Levensduur van de gietvloer

De levensduur van de gietvloer is een veelbesproken item. En omdat de gietvloer enorm lang mee gaat is het een van de meest genoemde redenen van mensen om voor een gietvloer te gaan. De vloeren zijn beresterk en kunnen tegen een stootje. Ook het onderhoud is een fluitje van een cent door een keer per tien jaar de coatinglaag opnieuw aan te laten brengen.

Onderhoud

Gietvloeren in goede staat houden is eenvoudig. Stofzuigen en vervolgens dweilen behoort tot de mogelijkheden, zoals u dat ook bij andere vloeren gewend bent. Om de gietvloer in goede staat te houden heeft u geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Dus ook onderhoud blijft betaalbaar en efficiënt. Een kind kan de was doen!

Plaatsing door specialist

Ondanks de lange levensduur, het eenvoudige onderhoud en stevige karakter van de gietvloer is aanleggen van de vloer enkel besteed aan de specialist. Een specialist helpt u met het plaatsen van de vloer, maar ook met eventuele renovatie. Denk daarbij aan het vernieuwen van de coating, kleur of zelfs het lokaal repareren van de vloer zonder dat de hele vloer eruit moet. Een gietvloer is simpelweg de meest flexibele vloer die u in huis kunt hebben.

Voor meer informatie : http://www.g-vloeren.nl