Ik wil
Image default
Gezondheid

Ouderdomsvlekken verwijderen – de behandeling

Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken komen zoals de naam al zegt, op latere leeftijd voor. Ouderdomsvlekken worden veroorzaakt door een teveel een pigment op bepaalde plekken op de huid. Pigment is de bruine kleur die onze huid aanmaakt wanneer we deze blootstellen aan de zon. Pigment is bedoeld om ons te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon en om onderliggend weefsel te beschermen.

Ouderdomsvlekken verwijderen – de behandeling

Er zijn diverse behandelingen om ouderdomsvlekken aan te pakken. Een bekende is de laserbehandeling, deze behandeling werkt goed en efficient. De behandeling moet vaak in meerdere sessies uitgevoerd worden, echter is het resultaat wel blijvend. Dat ouderdomsvlekken alsnog terugkomen is helaas mogelijk. Dit is eignelijk nooti helemaal uit te sluiten. Lees gauw verder voor meer informatie en meer methodes.

Methodes – ouderdomsvlekken verwijderen

Het verwijderen van een ouderdomsvlek kan aangepakt worden aan de hand van volgende methodes:

  • Peelings

  • Laserbehandeling

  • Speciale crème

Donkere vlekken verwijderen met peelings

Een peeling is in feite niks anders dan een chemische behandeling. De bovenste huidcellen van de opperhuid worden hiermee weggehaald. De pigmentcellen die aanwezig zijn, worden hiermee verwijderd.

Ouderdomsvlekken verwijderen met laser

Ouderdomsvlek verwijderen met laser is tevens ook erg effectief. Deze methode wordt veelal uitgevoerd door een bevoegd arts. De laser is voor ons een onzichtbare lichtgolf, de golf kent maar 1 frequentie en dat maakt de laser zo geschikt voor pigmentvlekken.

Tijdens de laserbehandeling wordt het pigment uit de pigmentvlek gehaald. Dit voelt als speldenprikjes die in de huid worden geschoten. Dit doet een beetje pijn maar niet heel erg. Er kan eventueel gekozen worden voor een verdovende gel. Het kan voorkomen dat de huid licht gaat zwellen en rood verkleurd, dit gebeurt veelal tijdens de behandeling maar kan ook later optreden. Dit trekt vanzelf weer weg.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp plus de pigment verlichtende crème naar mijn blog!

Voor meer informatie :