Ik wil
Image default
Hobby en vrije tijd

De voordelen van een (online) yoga opleiding

Hoe is Yoga ontstaan?

Yoga wordt in India al 3500 jaar beoefend en is in het westen inmiddels niet meer weg te denken. Het was van oudsher een manier om je geest en lichaam goed samen te brengen en storingen in de geest te overwinnen. En om meer over jezelf en de wereld om je heen te leren, op weg naar inzichten. De Yogi’s streefden er naar om in al zijn handelingen zo zuiver mogelijk te blijven. En zijn gedachten en gevoelens onder controle te krijgen door altijd het juiste te doen. Het was geen religie maar een juiste levenswijze.

Waarom kiezen voor Yoga?

Het is een manier om te leren omgaan met je lichaam en geest. En een soort van sport die niet tot nauwelijks blessures geeft. Je kan het altijd en overal doen of je nou thuis bent of ergens anders er is altijd wel een rustig plekje waar je de oefeningen kunt doen. Je hoeft er geen dure spullen voor aan te schaffen. En het is een manier waar je echt al je spieren in je lichaam mee gebruikt zonder ze teveel te belasten.

Voordelen van Yoga:

  • versterkt spieren en botten
  • flexibiliteit neemt toe
  • verbetert je concentratievermogen
  • werkt ontspannend

Kortom het is ontzettend goed voor je lichaam, je bloedcirculatie functioneert beter, de zuurstofopname wordt efficiënter en het zorgt ervoor dat je afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden. Je lichaamshouding wordt er door verbeterd en je gaat er weer beter van in je vel zitten, je word er beduidend minder gestrest van. En je krijgt er een mooier lichaam van. Dus waarom er niet gelijk mee beginnen?

Wat voor soort Yoga past bij mij?

Er bestaan verschillende soorten Yoga, met elk een specifieke kenmerken en het is goed om te kijken welke soort er het beste bij jou past. Power Yoga is erg intensief vooral gericht op het lichamelijke deel en iets minder bezig met de spirituele kant. Vooral om fysiek fit te worden. Ashtanga yoga is ook een intensieve yoga vaak een serie zelfde houdingen die elkaar opvolgen. Vinyasa Yoga is een dynamische Yoga. Hier volgen de houdingen elkaar snel op, er wordt wel gelet op de ademhaling. Hatha Yoga is een soort basis yoga met verschillende zittende, staande of liggende houdingen die op de ademhaling gedaan wordt. En zo zijn er nog wat verschillende soorten yoga te vinden.

Online Yoga opleiding

Er is nu een mogelijkheid om een yogaopleiding online te volgen. Ideaal want zo kun je het doen wanneer jou het beste uitkomt. Je hoeft er niet voor te reizen. En nu in coronatijd is het de manier om je studie of opleiding zonder probleem te volgen gewoon lekker thuis. Jezelf ontwikkelen gewoon vanuit huis, mooier kan toch niet?